Vişne Soslu Tart Tatlı Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt (pişmiş süt)
10 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı irmik
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Vişneli sos için
1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 büyük çay bardağı sıcak su
Vişne Soslu Tart Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tatlıyı yapacağımız tencereye limonu rendeliyelim.
Tereyağını ekliyelim limonun kokusu çıkana kadar kavurup (2-3dakika) irmiği ek edelim.
2 dakika kavuralım.
Sütün içine şekeri ekleyip düzgünce karıştıralım ve tencereye dökelim.
Karıştıra karıştıra pişirelim kaynayınca ocağı kısalım.
Vanilya yı ek edelim karıştırmaya devam. Yoğunlaşınca ocaktan alalım.
Tart kalıbının içini ıslatıp suyunu dökelim.
İrmik tatlımızı tart kalıbına dökelim. Soğumaya bırakalım.
Soğuyunca buzdolabına koyalım. En az bir dinlenecek.
Vişneli sosu pişireceğimiz kaba vişneyi, şekerini, nişastasını ve sıcak suyu ekleyelim karıştıra karıştıra pişirelim.
Kaynadıktan sonra aslında yoğunlaşmaya başlıyor istediğimiz kıvam olunca (biraz katılaşınca) ocaktan alalım.
Birinci sıcağı geçince üstüne dökelim.
Ve tekrar buzdolabına kaldıralım. İstediğimiz vakit dilimleyerek servis yapalım.
Denemenizi katiyetle öneririm süt ve vişne bir ortada çok lezzetli hafif bir tatlı afiyet olsun ).
1 litre süt (pişmiş süt)
10 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı irmik
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Vişneli sos için
1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 büyük çay bardağı sıcak su
Vişne Soslu Tart Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tatlıyı yapacağımız tencereye limonu rendeliyelim.
Tereyağını ekliyelim limonun kokusu çıkana kadar kavurup (2-3dakika) irmiği ek edelim.
2 dakika kavuralım.
Sütün içine şekeri ekleyip düzgünce karıştıralım ve tencereye dökelim.
Karıştıra karıştıra pişirelim kaynayınca ocağı kısalım.
Vanilya yı ek edelim karıştırmaya devam. Yoğunlaşınca ocaktan alalım.
Tart kalıbının içini ıslatıp suyunu dökelim.
İrmik tatlımızı tart kalıbına dökelim. Soğumaya bırakalım.
Soğuyunca buzdolabına koyalım. En az bir dinlenecek.
Vişneli sosu pişireceğimiz kaba vişneyi, şekerini, nişastasını ve sıcak suyu ekleyelim karıştıra karıştıra pişirelim.
Kaynadıktan sonra aslında yoğunlaşmaya başlıyor istediğimiz kıvam olunca (biraz katılaşınca) ocaktan alalım.
Birinci sıcağı geçince üstüne dökelim.
Ve tekrar buzdolabına kaldıralım. İstediğimiz vakit dilimleyerek servis yapalım.
Denemenizi katiyetle öneririm süt ve vişne bir ortada çok lezzetli hafif bir tatlı afiyet olsun ).