Vişne Ve Çikolatalı Kapalı Tart Tanımı İçin Gereçler
Vişne sosu için;
2 su bardağı vişne
Yarım su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta ( buğday mısır fark etmez)
Biraz su
Çikolata sosu için;
4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (yada 180 gram benmari yöntemi eritilmiş çikolata da olabilir)
Hamuru için;
175 gram tereyağı (oda sıcaklığında hatta olabildiğince yumuşak olmalı)
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
Vişne Ve Çikolatalı Kapalı Tart Tanımı Yapılışı
Vişneleri bir tencereye alalım ve üzerine toz şekeri koyalım.
Şeker eridikten sonra nişastası bir kaseye alalım ve soğuk su ile açalım.
Sonra bu karışımı vişnelerin üzerine ekleyelim ve bir taşım kaynatalım ve bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Daha sonra hamurumuzu yoğuralım ve 5 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamuru 2 tane bezeye bölelim. (biri daha ufak olabilir) iki yağlı kağıt ortası merdane ile açalım.
Kullanacağımız pişirme kasını üzerine koyalım ve fazlalık yerlerini keselim.
Borcamın içerisine güzelce yayalım ve çikolatayı sürelim üzerine vişne sosunu ek edelim ve ayırdığımız başka bezeyi de birebir formda açalım ve tartımızın üzerini kapatalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
Deneyeceklere afiyet bal olsun .
Vişne sosu için;
2 su bardağı vişne
Yarım su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta ( buğday mısır fark etmez)
Biraz su
Çikolata sosu için;
4 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (yada 180 gram benmari yöntemi eritilmiş çikolata da olabilir)
Hamuru için;
175 gram tereyağı (oda sıcaklığında hatta olabildiğince yumuşak olmalı)
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
Vişne Ve Çikolatalı Kapalı Tart Tanımı Yapılışı
Vişneleri bir tencereye alalım ve üzerine toz şekeri koyalım.
Şeker eridikten sonra nişastası bir kaseye alalım ve soğuk su ile açalım.
Sonra bu karışımı vişnelerin üzerine ekleyelim ve bir taşım kaynatalım ve bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Daha sonra hamurumuzu yoğuralım ve 5 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamuru 2 tane bezeye bölelim. (biri daha ufak olabilir) iki yağlı kağıt ortası merdane ile açalım.
Kullanacağımız pişirme kasını üzerine koyalım ve fazlalık yerlerini keselim.
Borcamın içerisine güzelce yayalım ve çikolatayı sürelim üzerine vişne sosunu ek edelim ve ayırdığımız başka bezeyi de birebir formda açalım ve tartımızın üzerini kapatalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
Deneyeceklere afiyet bal olsun .