Vişneli Cehesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı tereyağ
1 tutam tuz
Keki için;
800 gram labne peyniri(iki büyük paket)
250 gram toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 tatlı kaşığı un
1 paket vanilin
Sosu için;
300 gram vişne
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
1, 5 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Cehesecake Tanımı Yapılışı
Fırını 190 derecede altlı, üstlü çalıştırın.
3 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Tabanı için, 2 paket tam buğday unlu bisküviyi buzdolabı poşetinde un üzere olana dek ezin ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyin. 1 tutam tuzu koyun.
Erimiş ve soğumuş tereyağı ile karıştırın.
24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirip üzerine bisküvi karışımını dökün ve elinizle bastırıp düzleştirin.
Kenarlarına çıkması hiç sorun değil tersine çok daha lezzetli olacaktır.
Bu haliyle kalıbı fırının orta rafına koyup 10 dakika pişirin.
Bu sırada geniş bir kasede 2 büyük paket labne ile 250 gram toz şekeri karıştırın.
Karıştırırken çırpma teli değil spatula kullanın ki karışım içine fazla hava alıp fırında kabarmasın ve çatlamasın.
Toz şeker eriyince üzerine, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve 3 tatlı kaşığı un ekleyin.
1 tutam tuzu, ve 1 paket vanilini de tıpkı formda ekleyin.
Son olarak içine 2 yumurtayı kırıp karıştırın.
Yumurtayı en son ekliyoruz ki fazla çırpılıp köpürmesin ve keki kabartmasın.
Taban pişip soğuduktan sonra kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün.
Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.
Fırın tepsisinin yarısına kadar kaynar su koyup kalıbı ortasına yerleştirin.
Fırının derecesini 150 dereceye düşürüp fırının alttan ikinci rafına tepsiyi yerleştirin ve 50 dakika pişirin.
50 dakikanın sonunda fırını kapatıp kapağını aralayın ve 45 dakika da bu halde bekletin. Sıcak fırından birden çıkartınca cheesecake çatlayabilir.
45 dakikanın sonunda fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
Akabinde buzdolabına koyup tercihen 1 gece ya da en az 4 saat bekletin.
Daha sonra sosu için materyallerini tencereye koyup kıvam alana kadar kaynatıp üzerine dökün.
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı tereyağ
1 tutam tuz
Keki için;
800 gram labne peyniri(iki büyük paket)
250 gram toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 tatlı kaşığı un
1 paket vanilin
Sosu için;
300 gram vişne
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
1, 5 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Cehesecake Tanımı Yapılışı
Fırını 190 derecede altlı, üstlü çalıştırın.
3 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Tabanı için, 2 paket tam buğday unlu bisküviyi buzdolabı poşetinde un üzere olana dek ezin ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyin. 1 tutam tuzu koyun.
Erimiş ve soğumuş tereyağı ile karıştırın.
24 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirip üzerine bisküvi karışımını dökün ve elinizle bastırıp düzleştirin.
Kenarlarına çıkması hiç sorun değil tersine çok daha lezzetli olacaktır.
Bu haliyle kalıbı fırının orta rafına koyup 10 dakika pişirin.
Bu sırada geniş bir kasede 2 büyük paket labne ile 250 gram toz şekeri karıştırın.
Karıştırırken çırpma teli değil spatula kullanın ki karışım içine fazla hava alıp fırında kabarmasın ve çatlamasın.
Toz şeker eriyince üzerine, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve 3 tatlı kaşığı un ekleyin.
1 tutam tuzu, ve 1 paket vanilini de tıpkı formda ekleyin.
Son olarak içine 2 yumurtayı kırıp karıştırın.
Yumurtayı en son ekliyoruz ki fazla çırpılıp köpürmesin ve keki kabartmasın.
Taban pişip soğuduktan sonra kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün.
Kalıbın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.
Fırın tepsisinin yarısına kadar kaynar su koyup kalıbı ortasına yerleştirin.
Fırının derecesini 150 dereceye düşürüp fırının alttan ikinci rafına tepsiyi yerleştirin ve 50 dakika pişirin.
50 dakikanın sonunda fırını kapatıp kapağını aralayın ve 45 dakika da bu halde bekletin. Sıcak fırından birden çıkartınca cheesecake çatlayabilir.
45 dakikanın sonunda fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
Akabinde buzdolabına koyup tercihen 1 gece ya da en az 4 saat bekletin.
Daha sonra sosu için materyallerini tencereye koyup kıvam alana kadar kaynatıp üzerine dökün.