Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
2 paket burçak bisküvi
125 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
1 avuç fındık
Kreması için;
300 gram labne peyniri
1 yemek kaşığı tava yoğurdu veya süzme yoğurt yoksa 2 kaşık kadar daha labne peyniri
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzerinin sosu için:
2 su bardağı vişne
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için; iki su bardağı vişne 1 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı toz şeker ve 1 şu bardağı suyla iyice karıştırıyoruz sonrasında ocakta kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alarak üzerine 1 paket vanilya ekleyerek karıştırıyoruz ve kenarda dinlendiriyoruz.
Ben vişneleri yazdan dondurucuya koymuştum onu kullandım siz dondurulmuş vişne veya hazır meyve soslarından da alabilirsiniz öylede güzel oluyor.
Doğrayıcıya 2 paket burçak bisküvi ve bir avuç fındığı geçiriyoruz. 125 gram erittiğimiz tereyağında ekleyerek bir tur daha çeviriyoruz 27 cm olan kelepçeli kalıbın kenarlarına ve tabanına yağlı kağıt yerleştirip, bisküvili karışımı içerisine döküyoruz.
Bardağın tabanı ile iyice bastırıp ve dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
2-mikser kabımıza 300 gram labne peyniri 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 dk çırpıyoruz. Üzerine 1 paket krema 1 şu bardağı toz şekeri de ilave edip, şekerin pütürlü haline gidene kadar yaklaşık 5 dk kadar çırpıyoruz.
Yumurtalarıda ilave ediyoruz ve devam ediyoruz son olarak 4 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilyayı da ilave ediyoruz ve çırpma işlemimizi sonlandırıyoruz.
Dolapta soğuyan bisküvili karışımı alarak kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplıyoruz ki yüksek derecede alt tarafı yanmasını önlemek için.
Fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar 180 derecede, sonrasında dereceyi 100’e alıp 50 dakika daha pişiriyoruz. Toplamda 1 saat pişirmiş oluyoruz.
1 saat sonrasında şöyle bir salladığımızda içi sallanmıyorsa pişmiştir birden fırından çıkarmadan fırının kapağını açarak soğuyana kadar bekliyoruz yaklaşık 10 -20 dk sonrasında dışarı alıp iyice soğutuyoruz.
1 gece dolapta dinlenirse daha lezzetli oluyor ben bekleyemedim iyice soğuduğunda emin olduktan sonra vişneli sosuda dökerek servis yapana kadar dinlendiriyoruz. Benim fırınım üstü çok altı az pişirdiği için ben sürekli kontrol ederek pişirdim.
Not: Fırının kapağını pişirme boyunca asla açmıyoruz ve fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kasede şu bırakıyoruz ki cheesecakemiz kreması pişerken çatlamasın.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Alt taban için;
2 paket burçak bisküvi
125 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
1 avuç fındık
Kreması için;
300 gram labne peyniri
1 yemek kaşığı tava yoğurdu veya süzme yoğurt yoksa 2 kaşık kadar daha labne peyniri
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzerinin sosu için:
2 su bardağı vişne
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sosu için; iki su bardağı vişne 1 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı toz şeker ve 1 şu bardağı suyla iyice karıştırıyoruz sonrasında ocakta kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alarak üzerine 1 paket vanilya ekleyerek karıştırıyoruz ve kenarda dinlendiriyoruz.
Ben vişneleri yazdan dondurucuya koymuştum onu kullandım siz dondurulmuş vişne veya hazır meyve soslarından da alabilirsiniz öylede güzel oluyor.
Doğrayıcıya 2 paket burçak bisküvi ve bir avuç fındığı geçiriyoruz. 125 gram erittiğimiz tereyağında ekleyerek bir tur daha çeviriyoruz 27 cm olan kelepçeli kalıbın kenarlarına ve tabanına yağlı kağıt yerleştirip, bisküvili karışımı içerisine döküyoruz.
Bardağın tabanı ile iyice bastırıp ve dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
2-mikser kabımıza 300 gram labne peyniri 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 dk çırpıyoruz. Üzerine 1 paket krema 1 şu bardağı toz şekeri de ilave edip, şekerin pütürlü haline gidene kadar yaklaşık 5 dk kadar çırpıyoruz.
Yumurtalarıda ilave ediyoruz ve devam ediyoruz son olarak 4 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilyayı da ilave ediyoruz ve çırpma işlemimizi sonlandırıyoruz.
Dolapta soğuyan bisküvili karışımı alarak kalıbın altını aluminyum folyo ile kaplıyoruz ki yüksek derecede alt tarafı yanmasını önlemek için.
Fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar 180 derecede, sonrasında dereceyi 100’e alıp 50 dakika daha pişiriyoruz. Toplamda 1 saat pişirmiş oluyoruz.
1 saat sonrasında şöyle bir salladığımızda içi sallanmıyorsa pişmiştir birden fırından çıkarmadan fırının kapağını açarak soğuyana kadar bekliyoruz yaklaşık 10 -20 dk sonrasında dışarı alıp iyice soğutuyoruz.
1 gece dolapta dinlenirse daha lezzetli oluyor ben bekleyemedim iyice soğuduğunda emin olduktan sonra vişneli sosuda dökerek servis yapana kadar dinlendiriyoruz. Benim fırınım üstü çok altı az pişirdiği için ben sürekli kontrol ederek pişirdim.
Not: Fırının kapağını pişirme boyunca asla açmıyoruz ve fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kasede şu bırakıyoruz ki cheesecakemiz kreması pişerken çatlamasın.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı