Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
125 gram tereyağı
1 su bardağı ince kıyılmış fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
Peynir harcı için;
800 gram labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
4 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket krema (200 ml)
1 paket vanilya
Vişne sosu için;
2 su bardağı vişne (ben kendi konserve komposto vişnemi kullandım)
4 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası (parlak olması için mısır nişastası)
4 yemek kaşığı şeker
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki malzemelerimizden önce labnenin suyunu süzüyoruz. Rondodan geçirdiğimiz bisküvi ve fındıklara erittiğimiz tereyağını karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip dış yüzeyini aliminyum folyo ile güzelce kaplayoruz. Kalıba bisküvili harcı koyup kaşıkla iyice bastırıyoruz iç harcımız hazır olana kadar buzluğa koyuyoruz.
Süzülmüş labne peyniri tozşeker ile el çırpıcısıyla çırpıyoruz. Şeker eriyince nişastayı ekleyip elde karıştırmaya devam ediyoruz.
Kremayı ve yumurtaları tek tek ekleyip çok hafif karıştırıyoruz. Yumurtaları yedirdikten sonra vanilya ekliyoruz.
Tabanı buzluktan çıkartıp hazırladığımız kremayı döküyoruz, kalıbı yere birkaç kez vurarak ve de içinde kürdan dolandırarak hava kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz.
150 derece önceden ısınmış fırının en alt rafına bir borcama kaynar su doldurup koyduktan sonra cheesecake i koyup 60-65 dakika civarı kontrollü pişiriyoruz. Salladığınızda ortası oynuyor ve kenarları sabitse pişmiştir.
Vişne sosu için; vişneleri ve şekeri bir kaba koyup ocağı orta ateşte açalım. İçine suda erittiğimiz mısır nişastasını da koyup kıvam alana kadar pişirelim ve soğutalım. Fırından çıkarttığımı sıcağı çıkmış cheesecake in üstüne yayalım. Afiyet olsun.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
125 gram tereyağı
1 su bardağı ince kıyılmış fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
Peynir harcı için;
800 gram labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
4 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket krema (200 ml)
1 paket vanilya
Vişne sosu için;
2 su bardağı vişne (ben kendi konserve komposto vişnemi kullandım)
4 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası (parlak olması için mısır nişastası)
4 yemek kaşığı şeker
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki malzemelerimizden önce labnenin suyunu süzüyoruz. Rondodan geçirdiğimiz bisküvi ve fındıklara erittiğimiz tereyağını karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip dış yüzeyini aliminyum folyo ile güzelce kaplayoruz. Kalıba bisküvili harcı koyup kaşıkla iyice bastırıyoruz iç harcımız hazır olana kadar buzluğa koyuyoruz.
Süzülmüş labne peyniri tozşeker ile el çırpıcısıyla çırpıyoruz. Şeker eriyince nişastayı ekleyip elde karıştırmaya devam ediyoruz.
Kremayı ve yumurtaları tek tek ekleyip çok hafif karıştırıyoruz. Yumurtaları yedirdikten sonra vanilya ekliyoruz.
Tabanı buzluktan çıkartıp hazırladığımız kremayı döküyoruz, kalıbı yere birkaç kez vurarak ve de içinde kürdan dolandırarak hava kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz.
150 derece önceden ısınmış fırının en alt rafına bir borcama kaynar su doldurup koyduktan sonra cheesecake i koyup 60-65 dakika civarı kontrollü pişiriyoruz. Salladığınızda ortası oynuyor ve kenarları sabitse pişmiştir.
Vişne sosu için; vişneleri ve şekeri bir kaba koyup ocağı orta ateşte açalım. İçine suda erittiğimiz mısır nişastasını da koyup kıvam alana kadar pişirelim ve soğutalım. Fırından çıkarttığımı sıcağı çıkmış cheesecake in üstüne yayalım. Afiyet olsun.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı