Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi ,
Resimli Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi ,
Vişneli Emirgan Tatlısı
Malzemeler: 12 kişilik
6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1,5 bardağı tozşeker
1 su bardağı sut
150 gr bitkisel margarin
1 su bardağı sade kekun
1 su bardağı pirinc unu
4 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
uzerinin sosu icin: 1 su bardağı sut
1 su bardağı vişne suyu
2 cay kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek kaşığı tozşeker
imagesvisneliemirgantatlisitarifiresimli5ad3f81491676
Hazırlanışı: Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp uzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yuksek devriyle 23 dakika kadar cırpılır Uzerine sut ve yumuşak yağ eklenip 23 dakika daha cırpmaya devam edilir Kekun, pirinc unu, kakao, kabartma tozu ve vanilya başka bir derin kapta karıştırılır Sonra da yumurtalı karışımın uzerine aktarılır Tahta kaşık ya da plastik spatula yardımıyla tum malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırılır Boylece koyu muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edilmiş olacaktır Diğer tarafta en az 30 santim capındaki kek kalıbı ya da kare veya dikdortgen borcam 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp icine 1 cay kaşığı kadar un serpilir Hazırlanmış olan kek hamuru bu yağlı ve unlu kalıba aktarılır Kek, 5 dakika onceden ısıtılıp 180 dereceye ve altust konuma ayarlanmış olan fırında 3540 dakika, kabarıncaya kadar pişirilir cıkarılır Fırından cıkarılan sıcak kekin uzerine hemen soğuk sut gezdirilir ve kek bir kenarda bekletilir Diğer taraftan, sosun hazırlanması icin, vişne suyu, mısır nişastası ve tozşeker kucuk bir tencereye koyulur Tel cırpıcı yardımıyla cırpılıp nişasta ezildikten sonra cok kısık ateşte, surekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Koyulaşan ve kaynayan sos hemen ocaktan alınır Biraz ılınınca soğuk kekin uzerine gezdirilip servise sunulur İstenirse kekin uzeri vişne, ceviz, fındık ya da hindistanceviziyle suslenebilir
Not: Bu cok kabaran bir kek olduğu icin buyuk boy bir kalıp kullanılmasını oneririm
Resimli Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi ,
Vişneli Emirgan Tatlısı
Malzemeler: 12 kişilik
6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1,5 bardağı tozşeker
1 su bardağı sut
150 gr bitkisel margarin
1 su bardağı sade kekun
1 su bardağı pirinc unu
4 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
uzerinin sosu icin: 1 su bardağı sut
1 su bardağı vişne suyu
2 cay kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek kaşığı tozşeker
imagesvisneliemirgantatlisitarifiresimli5ad3f81491676
Hazırlanışı: Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp uzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yuksek devriyle 23 dakika kadar cırpılır Uzerine sut ve yumuşak yağ eklenip 23 dakika daha cırpmaya devam edilir Kekun, pirinc unu, kakao, kabartma tozu ve vanilya başka bir derin kapta karıştırılır Sonra da yumurtalı karışımın uzerine aktarılır Tahta kaşık ya da plastik spatula yardımıyla tum malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırılır Boylece koyu muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edilmiş olacaktır Diğer tarafta en az 30 santim capındaki kek kalıbı ya da kare veya dikdortgen borcam 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp icine 1 cay kaşığı kadar un serpilir Hazırlanmış olan kek hamuru bu yağlı ve unlu kalıba aktarılır Kek, 5 dakika onceden ısıtılıp 180 dereceye ve altust konuma ayarlanmış olan fırında 3540 dakika, kabarıncaya kadar pişirilir cıkarılır Fırından cıkarılan sıcak kekin uzerine hemen soğuk sut gezdirilir ve kek bir kenarda bekletilir Diğer taraftan, sosun hazırlanması icin, vişne suyu, mısır nişastası ve tozşeker kucuk bir tencereye koyulur Tel cırpıcı yardımıyla cırpılıp nişasta ezildikten sonra cok kısık ateşte, surekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Koyulaşan ve kaynayan sos hemen ocaktan alınır Biraz ılınınca soğuk kekin uzerine gezdirilip servise sunulur İstenirse kekin uzeri vişne, ceviz, fındık ya da hindistanceviziyle suslenebilir
Not: Bu cok kabaran bir kek olduğu icin buyuk boy bir kalıp kullanılmasını oneririm