Son konular

Vişneli İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
200g petibör bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı piyale irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Vişne katmanı için:
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 su bardağı su
yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su (Nişastayı çözdürmek için )

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rondoda un haline getirdiğimiz bisküvilerimizi ve tereyağını bir kaba alalım, güzelce karıştıralım.
Tereyağını eritip bisküvimiz ile karıştırıp, fırın kabının tabanına iyice yerleştirelim.
Tencereye süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşan muhallebimizi tepsiye alalım.
Vişne ,su ve şekeri ocağa alıp kısık ateşte pişirelim.
Nişasta ve suyu bir kapta akışkan hale gelene kadar çözelim.
Vişneli sosa yavaş yavaş akıtarak karıştıralım. Koyulaştığını göreceğiz ocağın altını kapatıp ara sıra karıştırıp ılımaya bırakalım.
Ardından muhallebimizin üzerine vişne sosunu döküp soğumaya bırakabiliriz.
Not: Vişneli irmik tatlımız hazır, deneyecek herkese afiyet olsun.

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt