Son konular

Vişneli Kakaolu Tart

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Vişneli Kakaolu Tart Tanımı İçin Materyaller

Tart hamuru için;
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
2.5su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli sos için;
1 büyük kase çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı nişasta (soğuk suda çözdürüp)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Dövülmüş ceviz ve pudra şekeri

Vişneli Kakaolu Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker mikserle uygunca çırpılır.
Üzerine tereyağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Limon suyu eklenir.
Un ve karbonat eklenir. Bu evreden sonra elle karıştırmak gerekiyor.
En son kakao eklenerek karıştırılır. (üzerine şeritler kesmek isterseniz) bir ölçü hamur kopararak buzdolabında bekletilir.
Bu sırada vişneli sos hazırlanmaya başlanır.
Derin bir sosluk içine vişneler konur, üzerine çok az soğuk suda çözdürülen nişasta, şeker ve tarçın eklenir.
Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Orta uzunluk borcamın üzerine tereyağ sürülür ve hamur içine yerleştirilir. Kenarları çanak üzere olacak formda çukurlaştırılır.
Üstüne vişneli sos eşit bir biçimde dağıtılır.
Buzdolabındaki hamur alınarak şeritler halinde kesilir ve en üstü süslenir.
Evvelden 180derece ısıtılmış fırında 20dk pişirilir. Soğuduktan sonra dileğe nazaran üzeri pudra şekeri ve cevizle süslenir.
Herkese afiyet olsun.
 
Üst Alt