Vişneli Kek Tarifi harika
Vişneli Kek Malzemeler ;
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı margarin (erimiş, ılıtılmış)
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı dondurulmuş vişne
ve 1 su bardağı toz şeker
imagesvisnelikektarifiresimli5ad3cfbcf1559
Kek kalıbını yağlamak icin:
Yarım yemek kaşığı yumuşak margarin
Vişneli Kek yapılışı
Oncelikle 2528 cm capındaki (yani orta boy) yuvarlak bir kek kalıbını ya da bu olculere yakın kare, dikdortgen kek kalıbının her tarafını yağlayalım
Yağlanan kek kalıbının dibine buzunu cozdurmeden vişneleri yerleştirelim Uzerine yarım su bardağı toz şekeri serpiştirip, bir kenarda beklemeye bırakalım
Şimdi kekimizi yapmak uzere derin bir karıştırma kabının icine yumurtaları kıralım Uzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyip catal ya da mikserin orta devriyle 23 dakika kadar cırpalım İyice kopuklensin Sonra eritilip, ılıtılmış margarin ve kabartma tozuyla beraber unu da ekleyip, tekrar karıştırmaya, cırpmaya devam edelim Boza kıvamında yani muhallebi koyuluğundaki kek hamurumuzu kalıbın icine, vişnelerin uzerine dikkatlice aktaralım Bu arada fırınımızı en az 10 dakika onceden 175 dereceye ayarlayıp kekimizi pişmeye bırakalım 4045 dakika sonra kekimizi fırından alalım Soğumasını bekleyip, kalıptan cıkaralım, dilimleyip servise sunalım
Hepsini gormek icin tıklayın
Vişneli Kek Malzemeler ;
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı margarin (erimiş, ılıtılmış)
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı dondurulmuş vişne
ve 1 su bardağı toz şeker
imagesvisnelikektarifiresimli5ad3cfbcf1559
Kek kalıbını yağlamak icin:
Yarım yemek kaşığı yumuşak margarin
Vişneli Kek yapılışı
Oncelikle 2528 cm capındaki (yani orta boy) yuvarlak bir kek kalıbını ya da bu olculere yakın kare, dikdortgen kek kalıbının her tarafını yağlayalım
Yağlanan kek kalıbının dibine buzunu cozdurmeden vişneleri yerleştirelim Uzerine yarım su bardağı toz şekeri serpiştirip, bir kenarda beklemeye bırakalım
Şimdi kekimizi yapmak uzere derin bir karıştırma kabının icine yumurtaları kıralım Uzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyip catal ya da mikserin orta devriyle 23 dakika kadar cırpalım İyice kopuklensin Sonra eritilip, ılıtılmış margarin ve kabartma tozuyla beraber unu da ekleyip, tekrar karıştırmaya, cırpmaya devam edelim Boza kıvamında yani muhallebi koyuluğundaki kek hamurumuzu kalıbın icine, vişnelerin uzerine dikkatlice aktaralım Bu arada fırınımızı en az 10 dakika onceden 175 dereceye ayarlayıp kekimizi pişmeye bırakalım 4045 dakika sonra kekimizi fırından alalım Soğumasını bekleyip, kalıptan cıkaralım, dilimleyip servise sunalım
Hepsini gormek icin tıklayın