Vişneli Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı içme suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema için;
Krem şanti ve pastacı kreması
Vişneli sos;
İsteğe bağlı vişne
2 su bardağı su
10 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağında çözdürülmüş iki yemek kaşığı nişasta
Vişne sosunu kalıbın boyutuna nazaran ölçüleri düşürebilirsiniz
İsteğe bağlı vişne
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağında çözdürülmüş iki yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Vişneli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kek; Fırın 180 derece açılır.
3 yumurta ve iki su bardağı şeker güzelce çırpılır.
Bir su bardağı su ve sıvı yağ eklenip çırpılır.
İki su bardağı un kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanır.Fırına atılır.
Vişneli sos;Vişneler ve iki su bardağı su tencereye alınır.
10 yemek kaşığı şeker ve bir su bardağında çözdürülmüş iki yemek kaşığı nişasta eklenip güzelce yemek kaşığıyla karıştırılır.
Çırpıcı olmaz vişneler ezilir.
Krema çırpılıp buzdolabına atılır.
Keki soğuyunca üstüne krema sürülür vişne sos soğuyunca kremanın üstüne dökülür ve buzdolabında bir gece bekletilir.
Keki için;
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı içme suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema için;
Krem şanti ve pastacı kreması
Vişneli sos;
İsteğe bağlı vişne
2 su bardağı su
10 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağında çözdürülmüş iki yemek kaşığı nişasta
Vişne sosunu kalıbın boyutuna nazaran ölçüleri düşürebilirsiniz
İsteğe bağlı vişne
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağında çözdürülmüş iki yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Vişneli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kek; Fırın 180 derece açılır.
3 yumurta ve iki su bardağı şeker güzelce çırpılır.
Bir su bardağı su ve sıvı yağ eklenip çırpılır.
İki su bardağı un kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanır.Fırına atılır.
Vişneli sos;Vişneler ve iki su bardağı su tencereye alınır.
10 yemek kaşığı şeker ve bir su bardağında çözdürülmüş iki yemek kaşığı nişasta eklenip güzelce yemek kaşığıyla karıştırılır.
Çırpıcı olmaz vişneler ezilir.
Krema çırpılıp buzdolabına atılır.
Keki soğuyunca üstüne krema sürülür vişne sos soğuyunca kremanın üstüne dökülür ve buzdolabında bir gece bekletilir.