SoruCevap
Yeni Üye
Vişneli Tart (Turta) Tanımı İçin Materyaller
100 gram margarin
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
Alabildiği kadar un
Vişne Sosu
3 su bardağı vişne
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için bir ölçü su
Ben 3 yemek kaşığı vişne marmelatı kullandım vişne reçeli de kullanabilirsiniz
Vişneli Tart (Turta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarini oda ısısında bekletelim. Yumuşayan margarini un hariç öbür tüm materyalleri ekleyip karıştıralım. Karışan materyallere un ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım.
Hamurumuzu 10-20 dakika dolapta dinlendirelim (Vaktiniz varsa) hamuru çok ince olmayacak halde merdane ile açalım.
Tart kalıbına serip çatal ile delikler açalım (Hamurun kabarmaması için) üzerine hazırladığımız vişne sosunu ekleyelim. Üzerine artan hamuru da şekillendirip serelim.
180 derece evvelden ısıtılmış fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuyan turtanın üzerine bir ölçü pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
100 gram margarin
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı nişasta
Alabildiği kadar un
Vişne Sosu
3 su bardağı vişne
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için bir ölçü su
Ben 3 yemek kaşığı vişne marmelatı kullandım vişne reçeli de kullanabilirsiniz
Vişneli Tart (Turta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Margarini oda ısısında bekletelim. Yumuşayan margarini un hariç öbür tüm materyalleri ekleyip karıştıralım. Karışan materyallere un ekleyip kıvam alana kadar yoğuralım.
Hamurumuzu 10-20 dakika dolapta dinlendirelim (Vaktiniz varsa) hamuru çok ince olmayacak halde merdane ile açalım.
Tart kalıbına serip çatal ile delikler açalım (Hamurun kabarmaması için) üzerine hazırladığımız vişne sosunu ekleyelim. Üzerine artan hamuru da şekillendirip serelim.
180 derece evvelden ısıtılmış fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuyan turtanın üzerine bir ölçü pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.