Vişneli Tart Tarifi İçin Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı kadar
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Vişne sos için
2 su bardağı vişne
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta sulandırılmış
Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, ve şekeri alalım iyice elimizle yoğuralım veya çırpadabilirsiniz.
Ardından kontrollü şekilde un ekleyelim kabartma tozu vanilya ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan göz kararıyla üçte için ayırıyoruz buzluğa atıyoruz biraz sertleşmesi için.
Diğer hamuru 2 yağlı kağıt ortasına alalım ve merdaneyle orta boy borcam boyutunda açalım. Ve kabarmaması için çatal batıralım.
Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şeker ile biraz kaynatalım ve çeyrek su bardağı suyla açtığımız nişastayı ekleyip kıvam alınca ocaktan alalım açtığımız hamurun üzerine yayalım.
Buzluktaki hamuru rendeleyip sosun üstüne ilave edelim her yerine gelicek şekilde.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Vişneli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gr oda ısısında tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı kadar
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Vişne sos için
2 su bardağı vişne
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta sulandırılmış
Vişneli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, ve şekeri alalım iyice elimizle yoğuralım veya çırpadabilirsiniz.
Ardından kontrollü şekilde un ekleyelim kabartma tozu vanilya ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan göz kararıyla üçte için ayırıyoruz buzluğa atıyoruz biraz sertleşmesi için.
Diğer hamuru 2 yağlı kağıt ortasına alalım ve merdaneyle orta boy borcam boyutunda açalım. Ve kabarmaması için çatal batıralım.
Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şeker ile biraz kaynatalım ve çeyrek su bardağı suyla açtığımız nişastayı ekleyip kıvam alınca ocaktan alalım açtığımız hamurun üzerine yayalım.
Buzluktaki hamuru rendeleyip sosun üstüne ilave edelim her yerine gelicek şekilde.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz .
Vişneli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı