Son konular

Vişneli Tart

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Vişneli Tart Tanımı İçin Gereçler

Hamuru İçin
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
5 su bardağına yakın un
Vişne Sosu İçin
2 su bardağı dondurulmuş vişne
Yarım su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta (Nişastayı açmak için biraz su)
1 çay kaşığı tereyağı

Vişneli Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım üzerine toz şekeri ekleyerek kaynatalım kaynadıktan sonra 3 tatlı kaşığı nişastanın üzerine biraz su ekleyerek nişastayı açalım.
Vişnelerin üzerine ekleyelim yoğunlaşana kadar pişirelim yoğunlaştıktan sonra altını kapatalım ve 1 çay kaşığı tereyağını ekleyerek karıştıralım soğumaya bırakalım.
Hamuru için bir kapta un hariç başka gereçleri karıştırarak üzerine en son ununu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim yağlamış olduğumuz tart kalıbına hamurun yarısını yayalım.
Üzerine çatalla delikler açarak 170 derece fırında biraz pişirelim fırından çıkarıp üzerine hazırlamış olduğumuz vişne sosunu dökelim. Üzeri için ayırdığımız hamuru iki yağlı kağıt ortasında açarak üzerine delikler açalım.
Hazırlamış olduğumuz tartın üzerine örtelim. Kenarda kalan hamurları keserek tekrar fırına verelim fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
Üst Alt