Son konular

Vişneli Turta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Vişneli Turta Tanımı İçin Gereçler
150 gram oda ısısında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
2.5 su bardağı un
Vişne sos için;
1 su bardağı vişneli
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için
Pudra şekeri

Vişneli Turta Tanımı Yapılışı

Öncelikle tereyağı ve tozşekeri yeterlice yoğurun. Sırasıyla öteki materyalleri ekleyin.
Elde ettiğiniz hamuru streç sinemaya sarıp 1 saat dinlendirin.
Vişneli sosu hazırlamak için çekirdeği açıklanmış vişne ve tozşekeri kaynatın.
Daha sonra blender dan geçip daha pürüzsüz olması için tel süzgeçten geçirip tekrar ocağa alın.
Nişastayı su ile sulandırıp üzerine ekleyin ve kısık ateşte kaynatıp katılaşıncaya kadar pişirin.
Hamurun 2/3 sini açıp kalıbın tabanına yerleştirin. (açarken yağlı kağıt kullanabilirsiniz)
Üzerine vişneli sosu dökün.
Hamurun kalan kısmını şeritler halinde kesip üzerine fotoğraftaki üzere yerleştirin.
180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst Alt