Vişneli Yalancı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için
2 paket yulaflı yada sade bisküvi
100 gram tereyağı yoksa margarin
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin
1 paket vanilya
Vişne sosu için;
1 su bardağı donmuş vişne
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı su
Vişneli Yalancı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çekirdekleri çıkmış vişneleri küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.
Ardından su, şeker ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen sosumuzu soğuması için bir kenara alıyoruz.
Tabanı için bisküvileri robottan geçirip, üzerine tereyağ ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba bisküvileri döküp bardakla bastırıyoruz.
Muhallebimizi hazırlayana kadar dolapta bekletiyoruz.
Muhallebi için süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Kaynayan muhallebiye tereyağ ve vanilya ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Bisküvilerin üzerine sıcak muhallebiyi döküyoruz. Kaşıkla üzerini düzeltip oda sıcaklığında 10 dk bekletiyoruz.
Vişneli sosumuzu üzerine döküyoruz.
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra tatlımızı dolaba koyuyoruz. 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servis edebiliriz.
Vişneli Yalancı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Taban için
2 paket yulaflı yada sade bisküvi
100 gram tereyağı yoksa margarin
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin
1 paket vanilya
Vişne sosu için;
1 su bardağı donmuş vişne
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı su
Vişneli Yalancı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çekirdekleri çıkmış vişneleri küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz.
Ardından su, şeker ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen sosumuzu soğuması için bir kenara alıyoruz.
Tabanı için bisküvileri robottan geçirip, üzerine tereyağ ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba bisküvileri döküp bardakla bastırıyoruz.
Muhallebimizi hazırlayana kadar dolapta bekletiyoruz.
Muhallebi için süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Kaynayan muhallebiye tereyağ ve vanilya ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Bisküvilerin üzerine sıcak muhallebiyi döküyoruz. Kaşıkla üzerini düzeltip oda sıcaklığında 10 dk bekletiyoruz.
Vişneli sosumuzu üzerine döküyoruz.
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra tatlımızı dolaba koyuyoruz. 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servis edebiliriz.
Vişneli Yalancı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı