Vişneli Yalancı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı İçin
1,5 paket burçak bisküvi
100 gram margarin
Muhallebisi İçin
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Vişne Sosu İçin
300 gram dondurulmuş vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Vişneli Yalancı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri rondodan çekip üzerine erittiğimiz margarini döküyoruz.
Kelepçeli kabımıza ya da borcama döküyoruz uygunca her yerine yayıp bastırıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz düzgünce kendine gelsin.
Muhallebi için vanilya ve şeker hariç bütün materyalleri bir ortaya getirip ocakta karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
Hafifçe ısınmaya başlayınca şekeri ilave ediyoruz.
Muhallebi yoğunlaşıp bir iki fokurdayınca altını kapatıp vanilyayı ek ediyoruz.
Birinci sıcaklığı gittikten sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ek edelim.
Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ek edelim.
Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
Şayet vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz.
Tabanı İçin
1,5 paket burçak bisküvi
100 gram margarin
Muhallebisi İçin
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Vişne Sosu İçin
300 gram dondurulmuş vişne
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Vişneli Yalancı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvileri rondodan çekip üzerine erittiğimiz margarini döküyoruz.
Kelepçeli kabımıza ya da borcama döküyoruz uygunca her yerine yayıp bastırıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz düzgünce kendine gelsin.
Muhallebi için vanilya ve şeker hariç bütün materyalleri bir ortaya getirip ocakta karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
Hafifçe ısınmaya başlayınca şekeri ilave ediyoruz.
Muhallebi yoğunlaşıp bir iki fokurdayınca altını kapatıp vanilyayı ek ediyoruz.
Birinci sıcaklığı gittikten sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ek edelim.
Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ek edelim.
Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
Şayet vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz.