Son konular

Vişneli Yaz Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Vişneli Yaz Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
Beyaz Muhallebi İçin
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Son Katı İçin
3 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tozşeker
Yarım paket bisküvi

Vişneli Yaz Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
3 su bardağı vişne suyunu, nişastayı ve toz şekeri karıştırın ve pişirin, istediğiniz bir kalıbı sudan geçirip süzün ve vişneli muhallebiyi dökün, düzeltin.
Sütlü muhallebisi için süt, nişasta ve tozşekeri karıştırıp pişirin, ocaktan alın içine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar çırpın, vişneli muhallebinin üzerine dökün.
Son sefer tekrar 3 bardak vişne suyu, tozşeker ve nişastayı karıştırıp pişirin, ocaktan alın, içine elinizle kırdığınız bisküviyi ek edin fazla ezmeden karıştırın.
Sütlü muhallebinin üzerine dökün, düzeltin, streçle üzerini kapatın. Oda ısısına gelince buzdolabına koyun, yeterlice soğutun.
Daha sonra kalıbı zıt çevirerek tatlıyı servis tabağına alın, dilimleyerek kesin, afiyetler olsun.
Not : Ben kendi yaptığım vişne suyunu kullandım, siz tozşekerini kendi damak tadınıza nazaran ekleyin derim.
 
Üst Alt