Son konular

Vitamin Deposu Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Vitamin Deposu Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı İçin Gereçler

Çorba için:
1 adet orta uzunluk kereviz
1 adet orta uzunluk patates
2 adet orta uzunluk havuç
1-2 kol kereviz yaprağı
1,5 litre su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı

Vitamin Deposu Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Doğranan materyaller kaynayan suya bırakılır ve 10 dakika kadar haşlanır.
Sebzeler pişerken terbiyesi için un, yumurta sarısı ve su topak kalmayacak biçimde çırpılır.
Terbiyeye kaynayan sudan bir ölçü koyularak ılınması sağlanır. Yavaş yavaş çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
Farklı bir tavada tereyağı eritilir. Ve kaynayan çorbaya eklenir.
Son olarak tuz ve karabiber de eklenerek 1 taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır.
Servis ederken kesinlikle limon kullanılmalıdır.
Kereviz yaprakları çok yararlı olduğundan kesinlikle yapraklı kereviz satın alınmalıdır.
Üzerine tereyağını yaktıktan sonra bir taşım daha kaynatın ki lezzetini içine düzgünce bıraksın. Afiyet olsun.
Vitamin Deposu Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 adet orta uzunluk kereviz 1 adet büyük havuç 1 adet orta uzunluk kuru soğan 3 diş sarımsak 1 tutam kereviz yaprağı Yarım çay bardağı zeytin yağı Terbiyesi için; 3 yemek kaşığı yoğurt 1, 5 yemek kaşığı un 1 adet limon Terbiyeli Kereviz Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 tane orta uzunluk kereviz yapraklı kısmı dahil 1 tane orta uzunluk soğan 2 tane havuç 1 orta uzunluk patates Terbiyesi için; 1.5 su bardağı yoğurt 1 kahve fincanı kadar un 1 adet yumurta Yeteri kadar zeytinyağı tereyağı Tuz Karabiber Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 küçük uzunluk patates 1 havuç 1 küçük uzunluk kuru soğan Yarım kereviz 1 küçük uzunluk brokoli 1 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal tozu Terbiyesi için: 1.5 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 4 kısım kereviz sapı 1 adet orta uzunluk patates 1 adet orta uzunluk soğan 1 büyük diş sarımsak 1 adet orta uzunluk havuç 1 kase yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı kemik suyu 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı tuz 1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Terbiyeli Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy kereviz ( yapraklarıyla beraber) 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak Çorbanın içine dilediğiniz miktarda haşlanmış didiklenmiş tavuk 5 su bardağı tavuk suyu 5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt