Son konular

Volavan (İtalyan Salatalı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Volavan (İtalyan Salatalı) Tanımı İçin Gereçler
24 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
İtalyan salatası için;
1 kavanoz garnitür konserve
1 kase mısır
1 kase kaşar peyniri (küp küp doğranmış)
7 adet orta büyüklükte kornişon turşu
1 paket dana macar salam (piliç salamda olabilir )
5 kaşık mayonez
5 kaşık süzme yoğurt
Tuz

Volavan (İtalyan Salatalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak salatamızı hazır edip bir kenarda bekletelim.
Salatamız için garnitürümüzün suyunu süzüp uygun bir kaba alalım.
Akabinde mısır ve küp küp doğranmış kaşar peyniri ve turşumuzu ekleyelim.
Son olarak salamı ekleyip mayonez,yoğurt ve tuzunu ekleyerek karıştıralım.
24 adet milföy hamurunu yumuşamaları için buzluktan çıkartıp, oda sıcaklığında 10 dk kadar bekletelim.
Akabinde tezgahın üzerine yağlı kağıt serelim.
Üzerine milföyleri alıp su bardağı ve çay bardağı yardımıyla halkalar çıkartalım. 24 adet büyük yuvarlak modül çıkartın. 12 adet hamurun ise, orta kısmını çıkararak halkalar elde edin.
Yani toplamda benim yaptığım volavan sayısına nazaran 24 tane milföy gidiyor. Siz adedini azaltıp çoğaltabilirsiniz. )
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize daire biçimindeki halkayı en alt taban olarak yerleştirilip ,yumurta akı sürerek öbür ortası delik halkayla birleşmesini sağlayıp,üst üste koyalım.
Akabinde halka kısmına yumurta sarısını sürüp,milföyün tabanına çatal yardımıyla delikler açalım.
190 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan volovanların ortalarına salatamızdan yerleştirip servis edelim. Afiyet olsun.
Volavan (İtalyan Salatalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kış Salatalı Piyaz Tanımı İçin Materyaller 7 8 adet patates 1 adet havuç 1 adet mor lahana (Yarısı) 1 adet göbek marul (Yarısı) 1 kase haşlanmış mısır 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 3-4 adet salatalık turşusu (İsteğe bağlı) Sosu İçin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz 1 adet limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Milföy Çanağında Tavuk Tanımı İçin Gereçler 500 gr tavuk bonfile (göğüs) 1 paket milföy 2 adet kapya biber 3 adet çarliston 1 adet kuru soğan Tuz Pulbiber Karabiber Kekik Milföy Çanağında Tavuk Tanımı Yapılışı Tavuğu küp küp doğruyoruz. Çarliston, kapya ve soğanı da ince ince doğruyoruz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pazorretti İtalyan Pişi Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için Çeyrek su bardağı su Çeyrek su bardağı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı maya Şeker tuz Yeteri kadar aldığı kadar un Dip sos 1 yemek kaşık salça 1 çay kaşığı kekik ve pulbiber 4 yemek kaşığı sıvı yağ 4 yemek kaşığı su Göz kararı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Milföylü Laleler Tanımı İçin Malzemeler 1 paket milföy hamuru İç harcı için Yarım su bardağı kadar süzme peynir 1 adet közlenmiş kırmızı biber Süslemek için İnce dilimlenmiş kaşar peyniri İnce dilimlenmiş salam Çekirdekleri alınmış zeytin Üzerine sürmek için Yumurta sarısı Çörek otu Milföylü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Milföy Böreği Tanımı (Videolu) İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü 2 adet soğan 3 adet yeşil sivri biber 1 diş sarımsak Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tatlı toz biber 1 çay kaşığı acı toz biber 1 paket milföy hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt