Volovan (Bûch
e) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet hazır volovan
250 gram mantar
1 baş soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil kapya biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı krema
Üzeri için;
100 gram kasar peyniri (Rendelenmiş)
Volovan (Bûch
e) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mantarlarımızı yıkayıp, biraz tuz attığımız suyun içerisine koyuyoruz (Dilerseniz konserve mantarda kullanabilirsiniz).
Daha sonra bir kenarda soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ocağa tavamızı koyup, ısıtıyoruz. Daha sonra içerisine yağımızı koyup eritiyoruz ve soğanımızı ekliyoruz.
Soğanımız biraz kavrulurken daha sonra içerisine biberlerimizi de yemeklik doğrayıp, ekliyoruz biraz soteleyin.
İçerisine yarım halka şeklinde doğradığımız mantarları ekliyoruz, bir iki tür çevirip içerisine salçamızı, tuzu ve baharatlarımızı ekleyip, mantarlarımız suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
En son içerisine kremamızı ekleyip biraz daha özleşmesini sağlayıp altını kapatıyoruz.
Daha sonra volovanlarımızın iç kısımlarını içerisine doğru biraz bastırarak yer açıyoruz.
Daha sonra içerisine harcımızı doldurup rendelediğimiz kaşar peynirini üzerlerine döküp, 180 dercede peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz ve servis ediyoruz.
Volovan (Bûch
e) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
e) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet hazır volovan
250 gram mantar
1 baş soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil kapya biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı krema
Üzeri için;
100 gram kasar peyniri (Rendelenmiş)
Volovan (Bûch
e) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mantarlarımızı yıkayıp, biraz tuz attığımız suyun içerisine koyuyoruz (Dilerseniz konserve mantarda kullanabilirsiniz).
Daha sonra bir kenarda soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ocağa tavamızı koyup, ısıtıyoruz. Daha sonra içerisine yağımızı koyup eritiyoruz ve soğanımızı ekliyoruz.
Soğanımız biraz kavrulurken daha sonra içerisine biberlerimizi de yemeklik doğrayıp, ekliyoruz biraz soteleyin.
İçerisine yarım halka şeklinde doğradığımız mantarları ekliyoruz, bir iki tür çevirip içerisine salçamızı, tuzu ve baharatlarımızı ekleyip, mantarlarımız suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
En son içerisine kremamızı ekleyip biraz daha özleşmesini sağlayıp altını kapatıyoruz.
Daha sonra volovanlarımızın iç kısımlarını içerisine doğru biraz bastırarak yer açıyoruz.
Daha sonra içerisine harcımızı doldurup rendelediğimiz kaşar peynirini üzerlerine döküp, 180 dercede peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz ve servis ediyoruz.
Volovan (Bûch
e) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı