Son konular

Yaban Mersinli Cheesecake

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

12 adet için

Streusel (kırıntısı) için:
150 gram un
50 gram şeker
120 gram tereyağı (soğuk)
Tabanı için:
200 gram un
70 gram şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 adet yumurta
85 gram tereyağı
Kreması için:
1 kg quark
400 ml sıvı krema
250 gram mascarpone
2 paket vanilyalı puding tozu
4 adet yumurta
200 gram şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
300 gram yaban mersini

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Streusel (kırıntısı) için tüm gereçleri topak topak olana kadar parmaklarınızın ortasında karıştırın yahut makinada yoğurun ve buzdolabına kaldırın.
Not: hamur yoğurur üzere yoğurmayın, yoksa streusel ( kırıntı) elde edemezsiniz.
Tabanı için un, şeker, kabartma tozu, vanilya şekeri, yumurta, ve tereyağı ile yumuşak bir hamur olacak biçimde yoğurun.
Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 28 cm tepsiye yerleştirin.
Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm üst yükseltin. Bir çatal ile taban hamuru birçok yerinden delin.
Kreması için tüm gereçleri bir kaba alın ve topak kalmayacak formda çırpma teli ile karıştırın. Krema karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın.
Üzerine yaban mersini serpin ve en son streusel (kırıntı hamur) yayın.
Evvelden ısıtılmış 170°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 80 dakika pişirin.
Pişmiş pastayı 60 dakika daha kapalı fırının içinde çekmeye bırakın (derecesi ve kapısı kapalı olacak).
Daha sonra fırından çıkartın oda sıcaklığına gelince bir gece buzdolabında bekletin, o vakit tadı daha düzgün oluyor.
Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecakei dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!.

Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt