Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
250 gram burçak bisküvi
60 gram tereyağı
Kreması için;
750 gram quark (labne)
170 gram frischkäse (krem peynir)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket sıvı krema
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilyalı puding
1 paket vanilya
Üzeri için;
100 gram yaban mersini
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz ve bir kaba alıyoruz.
Tereyağı bir tavada eritip bisküvimizin üzerine döküyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirip bisküvileri güzelce kalıba yayıyoruz.
Bir bardakla üzerine bastırıp düzeltiyoruz ve buzdolabında 10 dk dinlendiriyoruz.
Kremamız için bütün gereçleri karıştırma kabına alıyoruz mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
Daha sonra kalıbımıza döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 60-65 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Yaban mersinini yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz .
1 su bardağı su ek edip 4-5 dk ocakta kaynatıyoruz daha sonra süzgeçten geçiriyoruz suyunu alıp bir tencereye alıyoruz.
Üzerine 1 su bardağı su ek ediyoruz, şeker ve nişasta ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra cheesecake’in üzerine döküyoruz.
Buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Tabanı için;
250 gram burçak bisküvi
60 gram tereyağı
Kreması için;
750 gram quark (labne)
170 gram frischkäse (krem peynir)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket sıvı krema
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilyalı puding
1 paket vanilya
Üzeri için;
100 gram yaban mersini
2 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz ve bir kaba alıyoruz.
Tereyağı bir tavada eritip bisküvimizin üzerine döküyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirip bisküvileri güzelce kalıba yayıyoruz.
Bir bardakla üzerine bastırıp düzeltiyoruz ve buzdolabında 10 dk dinlendiriyoruz.
Kremamız için bütün gereçleri karıştırma kabına alıyoruz mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
Daha sonra kalıbımıza döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 60-65 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Yaban mersinini yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz .
1 su bardağı su ek edip 4-5 dk ocakta kaynatıyoruz daha sonra süzgeçten geçiriyoruz suyunu alıp bir tencereye alıyoruz.
Üzerine 1 su bardağı su ek ediyoruz, şeker ve nişasta ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra cheesecake’in üzerine döküyoruz.
Buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.