Yaban Mersinli Cheesecake

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
100 gram tereyağ
Kreması için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanillin
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kg labne/quark
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
125 gram yaban mersini
Üzerine:
125 gram yaban mersini
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı su

Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini uygun bir kabın içinde yoğurup yağladığınız kelepçeli pasta kalıbının alt tabanına ve kenarlarına eşit şekilde döşeyin.
Çatal batırıp bir kaç delik yapın ve kremasını hazırlayana kadar buz dolabında dinlendirin.
Krema için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Daha sonra sırasıyla geri kalan malzemeleride ilave ederek tekrar çırpın.
Kremanın yarısını kalıbın içine döküp üzerine yaban mersini koyup tekrar krema dökün.
Üzerindeki sosu için yaban mersini ve ve şekeri blenderden geçirip ocakta kaynatın.
Kaynamaya başlayınca nişastayı su ile karıştırıp içine dökün ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.
Sosu pastanın üzerine kaşıkla dağıtıp kürdanla şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirip soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt