Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
4 su bardağı un
1 buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
İç gereci:
400 gram kıyma
2 adet soğan
5 adet kıl biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba hamur materyallerini koyup yoğuralım.
Elimize hamur yapışmayacak kadar yoğuralım. Ne kadar çok yoğurursak o kadar hoş olur.
İç gereçleri de bir kapta karıştıralım.
Hamurumuzu hiç bekletmeden elimizin boyutunda yuvarlak açalım.
İç materyalini doldurup sıkı sıkıya kapatalım ve kızgın yağa koyalım.
Konuklarınız bayılacak şimdiden afiyet olsun .
Hamur için;
4 su bardağı un
1 buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
İç gereci:
400 gram kıyma
2 adet soğan
5 adet kıl biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba hamur materyallerini koyup yoğuralım.
Elimize hamur yapışmayacak kadar yoğuralım. Ne kadar çok yoğurursak o kadar hoş olur.
İç gereçleri de bir kapta karıştıralım.
Hamurumuzu hiç bekletmeden elimizin boyutunda yuvarlak açalım.
İç materyalini doldurup sıkı sıkıya kapatalım ve kızgın yağa koyalım.
Konuklarınız bayılacak şimdiden afiyet olsun .