Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
3,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke (ben üzüm sirkesi kullanıyorum)
1 paket kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı
Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz elde ettiğimiz hamuru 4 kesime ayırıyoruz .
Her parçayı 1 2 cm büyüklüğünde oklava yardımı ile açıp kesiyoruz .
Bir yandan da ocağa tenceremizi koyuyoruz içine yağ döküyoruz ben yağı fazla atıyorum .
Zira kızartırken yağ ne kadar fazla olursa o kadar az yağ çekiyor kestiğimiz hamurları ocağa koymuş olduğumuz kızgın bol yağda kızartıyoruz.
Kızaran hamurlarımızı peçete serdiğimiz bir kaba koyuyoruz.
Böylelikle çektiği o minicik yağı da peçeteye bırakmış oluyor kalan hamurlarımızı da açıp kesip pişiriyoruz iste bu kadar afiyet olsunYağ Çekmeyen Hamur Kızartması
1 adet yumurta
3,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke (ben üzüm sirkesi kullanıyorum)
1 paket kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı
Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz elde ettiğimiz hamuru 4 kesime ayırıyoruz .
Her parçayı 1 2 cm büyüklüğünde oklava yardımı ile açıp kesiyoruz .
Bir yandan da ocağa tenceremizi koyuyoruz içine yağ döküyoruz ben yağı fazla atıyorum .
Zira kızartırken yağ ne kadar fazla olursa o kadar az yağ çekiyor kestiğimiz hamurları ocağa koymuş olduğumuz kızgın bol yağda kızartıyoruz.
Kızaran hamurlarımızı peçete serdiğimiz bir kaba koyuyoruz.
Böylelikle çektiği o minicik yağı da peçeteye bırakmış oluyor kalan hamurlarımızı da açıp kesip pişiriyoruz iste bu kadar afiyet olsunYağ Çekmeyen Hamur Kızartması