Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
1 adet yumurta
1 bardak ılık süt
Yarım bardak ılık su
11 gram kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Un
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı Yapılışı

Öncelikle ılık süt, ılık su ,maya, şeker ve bir bardak un uygunca karıştırıp 15 dakka ön mayalama yapalım .
Daha sonra yumurta ,tuz, sıvı yağ ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak hamur hazırlayalım.
Bu sırada yeterlice hamuru yoğuralım.
15 dakika mayalamaya bırakıp tekrardan yoğurup tekrar 10 bekletelim.
Daha sonra açıp bardakla hal verelim ve bez üzerine dizip ordada 15 dakika bekletelim.
Kızgın yağda kızartalım.
Bu pişinin en kıymetli özelliği çok yoğurulup çok dinlendirilmesi.
Zahmetli üzere gözükse de inan o denli değil lezzetini alınca bundan vazgeçemeyceksiniz. Afiyet olsun
 
Üst Alt