Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya (ve ya 1 paket toz maya )
5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele hafif yapışan bir hamur olacak )
Kızartmak için :
Sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına suyu, sütü, şekeri ,tuzu ve mayayı koyup güzelce karıştıralım.
Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapalım ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzun havasını alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
Bezeleri unladığımız tezgaha koyup üzerini hafif bastıralım.
Üzerlerine pak bir bez örtelim ve 20 dk kadar tekrardan mayalandıralım.
Mayalanan bezelerin ortalarına oklava yardımıyla bir delik açalım ve elimizle genişletelim.
Tavaya gereğince sıvı yağ koyup ısıtalım.
Isınan yağda pişilerimizi önlü artlı güzelce pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt