Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı kadar un (Kontrollü kullanın)
Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ,yumurta, tuz, kabartma tozu geniş bir kapta çırpılır.
Üzerine un eklenir azar azar yumuşak bir hamur elde edilir.
Hafif unlu zeminde merdaneyle açılır kare şeklinde kesilip, kızgın yağda kızartılır.
Üstelik akşamdan hamuru hazırlayıp buzdolabına koyabilirsiniz sabahta açıp pişirebilirsiniz. Akşamdan yapacaksanız yumurta kullanmayın. Afiyet olsun ❤.
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı kadar un (Kontrollü kullanın)
Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt ,yumurta, tuz, kabartma tozu geniş bir kapta çırpılır.
Üzerine un eklenir azar azar yumuşak bir hamur elde edilir.
Hafif unlu zeminde merdaneyle açılır kare şeklinde kesilip, kızgın yağda kızartılır.
Üstelik akşamdan hamuru hazırlayıp buzdolabına koyabilirsiniz sabahta açıp pişirebilirsiniz. Akşamdan yapacaksanız yumurta kullanmayın. Afiyet olsun ❤.
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı