Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Alabildiğince un
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç diğer malzemeleri birbirini özümseyene kadar karıştırıyoruz .
Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz .
Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalı.
Hamurumuzu 15 dk üzeri kapalı şekilde dinlendiriyoruz.
Kalpler kalıpla yapıldı, çiçek şekli için hamuru yuvarlak açıyoruz ortasında kapak koyup etrafını kesiyor yaprakların iki ucunu birleştiriyoruz.
İstediğimiz şekli verip kızartıyoruz.
Hemen hemen hiç yağ çekmiyor diyebilirim.
Şekli verirken hamurunuzu ince açmaya gayret edin.
Yapacak olanlar yorum ve fotoğraf eklerse sevinirim. Afiyet olsun.
Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Alabildiğince un
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç diğer malzemeleri birbirini özümseyene kadar karıştırıyoruz .
Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz .
Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalı.
Hamurumuzu 15 dk üzeri kapalı şekilde dinlendiriyoruz.
Kalpler kalıpla yapıldı, çiçek şekli için hamuru yuvarlak açıyoruz ortasında kapak koyup etrafını kesiyor yaprakların iki ucunu birleştiriyoruz.
İstediğimiz şekli verip kızartıyoruz.
Hemen hemen hiç yağ çekmiyor diyebilirim.
Şekli verirken hamurunuzu ince açmaya gayret edin.
Yapacak olanlar yorum ve fotoğraf eklerse sevinirim. Afiyet olsun.
Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı