Yağlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket instant maya
1 çay kaşığı ince kemah tuzu
5 su bardağı un
İç harcı;
Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
2 adet kuru sağan
1 çay bardağı su
1 adet kırmızı biber
4 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kemah tuzu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz

Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için soğanı ve kırmızı biberi küçük küçük küp şeklinde incecik doğrayıp ,kıyma ,tuz, bir çay bardağı su ilave ederek on beş dakika suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
Salça, domates sosu ve tereyağını ilave ederek kavurup, karabiber, kimyon, pulbiber ilave ederek kıymalı soğanlı harcı hazırlayalım.
Dört su bardağı unu havuz yapıp su, süt, ve mayayı ,tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Dokuz adet beze yapıp kapaklı bir kapta iki kat kabarana dek mayalandırın.
Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın. Açarken çok fazla un kullanmayın.
Ardından unladığınız tezgahın üzerinde hamur bezelerini ölçü olarak 20-25 cm çapında bir tencere kapağı kullanarak açtığınız hamurları kesin geniş bir tavada arkalı önlü çevirerek pişirin.
Pişen yufkaların üzeri kurumaması için örterek dinlendirin.
Servis tabağına ilk yufkayı koyup, kıymalı harcı ısıtarak sıcak olarak harcı üzerine eşit şekilde yayın.
Yufka harç kat kat dizin, en üstünede kıymalı harç koyun ve ortasına sarımsaklı yoğurt gezdirin maydanoz serpip dörde dilimlediğiniz yağlamayı pasta gibi dilim dilim yoğurt ile sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yağlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi İçin Malzemeler Hamur için ; 20 yemek kaşığı un 2 çay kaşığı tuz Su İç harcı için ; 350 gram kıyma 1 orta boy soğan 2 yeşil biber Karabiber Tuz Pulbiber Kimyon Yağ Yarım yemek kaşığı salça Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yağlama Tarifi İçin Malzemeler Şebit için 4 su bardağı su 1 su bardağı süt Tuz Aldığı kadar un 1/4 (çeyrek) paket instant maya Kıymalı harcı için Yarım kg kıyma 2 büyük boy soğan 5 adet yeşil biber 5 adet domates 3 diş sarımsak Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Pul biber Kimyon Yağlama Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kara Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kara kabak 2 tatlı kaşığı ince kemah tuzu İçin için; Yarım kilo orta yağlı kıyma 1 çay bardağı pirinç 2 yemek kaşığı bulgur 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı ince kemah tuzu 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı tereyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kolay Yağlama (Kayseri Usulünü Bilmem) Tarifi İçin Malzemeler 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 çay kaşığı kuru maya 3 su bardağı un 2 su bardağına yakın ılık su Harcı için; 500 gram kıyma 2 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 domates 1 soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 2 çay bardağı zeytinyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Yağlama Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı un (Değişebilir) 1/2 (yarım) su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı toz şeker İçi için; 350 gram kıyma 3 adet rendelenmiş domates 1,5 yemek kaşığı domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt