Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz lahana
1 orta boy soğan
2 adet havuç
2 adet kapya biber
2-3 dal yeşil soğan
1 adet turp
2 – 3 yemek kaşığı pul biber
1 – 2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay bardağı sirke
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı deniz tuzu
2 yemek kaşığı şeker
Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanaları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
Lahanın göbeğindeki kalın yaprakları daha çıtır olmasını sağlar.
Bir avuç nohut çabuk mayalanmasını istiyorsak 4-5 kiloluk kabımızın altına koyuyoruz.
İçine jülyen doğranan kapya biber, soğan, turp ve havucu koyuyoruz.
Üzerine doğradığımız lahanaları koyuyoruz.
Aralara dilimlenen limonları koyuyoruz.
Üzerine bir çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
Pul biber, isot ve zencefil yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı tuz ve 2 – 3 yemek kaşığı şekeri ilave edip üstüne sirkeli suyumuzu ekleyip kapatıyoruz.
İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı limontuzu da koyabilirsiniz.
Baharatların karışması için arada bir ters çeviriyoruz. 1 hafta sonra tüketime hazır.(not: bu tarife isteğe göre farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Mor lahana, kırmızı pancar vs gibi ).
Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Beyaz lahana
1 orta boy soğan
2 adet havuç
2 adet kapya biber
2-3 dal yeşil soğan
1 adet turp
2 – 3 yemek kaşığı pul biber
1 – 2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay bardağı sirke
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı deniz tuzu
2 yemek kaşığı şeker
Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanaları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
Lahanın göbeğindeki kalın yaprakları daha çıtır olmasını sağlar.
Bir avuç nohut çabuk mayalanmasını istiyorsak 4-5 kiloluk kabımızın altına koyuyoruz.
İçine jülyen doğranan kapya biber, soğan, turp ve havucu koyuyoruz.
Üzerine doğradığımız lahanaları koyuyoruz.
Aralara dilimlenen limonları koyuyoruz.
Üzerine bir çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
Pul biber, isot ve zencefil yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı tuz ve 2 – 3 yemek kaşığı şekeri ilave edip üstüne sirkeli suyumuzu ekleyip kapatıyoruz.
İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı limontuzu da koyabilirsiniz.
Baharatların karışması için arada bir ters çeviriyoruz. 1 hafta sonra tüketime hazır.(not: bu tarife isteğe göre farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Mor lahana, kırmızı pancar vs gibi ).
Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı