Yağlı Kapya Biber Turşusu (Kahvaltıda Yemeğin Yanında Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
4 kilo kapya biber
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 baş sarımsak
1 demet maydanoz
Yağlı Kapya Biber Turşusu (Kahvaltıda Yemeğin Yanında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri güzelce yıkadıktan sonra biberlerin başlarını çıkaralım.
Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz ben birazını iri birazını küçük doğradım.
Geniş bir tencereye hepsini alalım sarımsakları temizleyip 2 ye bölelim.
Yağları suyu sirkeyi tuzu ve şekeri sarımsağı maydanoz hariç hepsini biberin üzerine ilave edip ocağa alalım.
Kaynamaya başlayınca karıştırarak 10 dakika kadar orta ateşte pişirelim.
Maydanozu ilave edip ocağı kısalım ve soğumadan hemen kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
Kapattığımız kavanozları ters çevirip üzerini bir bezle örtelim soğuyana kadar açmayalım.
Yağlı turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Yağlı Kapya Biber Turşusu (Kahvaltıda Yemeğin Yanında Nefis) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 kilo kapya biber
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 baş sarımsak
1 demet maydanoz
Yağlı Kapya Biber Turşusu (Kahvaltıda Yemeğin Yanında Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberleri güzelce yıkadıktan sonra biberlerin başlarını çıkaralım.
Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz ben birazını iri birazını küçük doğradım.
Geniş bir tencereye hepsini alalım sarımsakları temizleyip 2 ye bölelim.
Yağları suyu sirkeyi tuzu ve şekeri sarımsağı maydanoz hariç hepsini biberin üzerine ilave edip ocağa alalım.
Kaynamaya başlayınca karıştırarak 10 dakika kadar orta ateşte pişirelim.
Maydanozu ilave edip ocağı kısalım ve soğumadan hemen kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
Kapattığımız kavanozları ters çevirip üzerini bir bezle örtelim soğuyana kadar açmayalım.
Yağlı turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Yağlı Kapya Biber Turşusu (Kahvaltıda Yemeğin Yanında Nefis) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı