Son konular

Yağlı Katmer

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yağlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Unu kontrollü koyalım, ele yapışmayan bir hamur olacak )
Biraz yumuşak olmasını isterseniz 1 tatlı kaşığı kuru maya
Aralarına sürmek için;
1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine pişerken sürmek için;
1 yemek kaşığı tereyağ

Yağlı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba su ve tuzu alalım.
Unu kontrollü ekleyip, ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde yoğuralım. (ben maya kullanmadan yaptım. Eğer biraz yumuşak olsun derseniz 1 tatlı kaşığı kuru maya ekleyin yoğururken. )
Yarım saat kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlensin hamurumuz.
Daha sonra mandalinadan biraz büyük bezeler alalım.
Bezeyi unla açabildiğimiz kadar açalım.
Üzerine 3 kaşık sıvı gezdirip her yerine gelecek şekilde sürelim ve rulo yapalım.
Kıvırıp kenarda bekletelim. (şekildeki gibi yapılışı fotografta).
Bütün bezeleri bu şekilde yapıp rulo olarak bekletelim.
Sardığımız yağlı hamurları oklava yardımı ile veya elimizle tava büyüklüğünde açıp yanmaz tavada arkalı önlü pişirelim .
Üzerlerine pişerken arkalı önlü tereyağ gezdirelim. Afiyet olsun.
Yağlı Katmer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt