Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için ;
20 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
Su
İç harcı için ;
350 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 yeşil biber
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yaparak başlayalım.
Unu ve tuzu uygun bir kaba alalım.
Yavaş yavaş suyumuzu ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Bir kenara bırakıp iç harcını yapana kadar dinlendirelim.
İç harcı için; kıymamızı uygun bir kabımıza alalım 2 kaşık yağ ve salça ile rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine bir çay bardağı yağımızı ilave edelim.
Doğradığımız soğan ve biberi ilave edelim.
10 dakika pişirip tuz ve baharatları ilave edelim.
Yaptığım hamurdan mandalina büyüklüğünde 8 beze çıkardım ben, isteğe göre büyüklüğünü kendiniz yaralayabilirsiniz.
Tek tek açıp uygun bir tava da yağsız orta gözde orta ateşte altlı üstlü pişiriyoruz.
Hepsi piştikten sonra bir bazlama bir iç harcı şeklinde kat kat döşüyoruz.
Öneri olarak: Yarım diş sarımsak ve bir kase yoğurt eşliğinde nefis bir tarif. Afiyet şifa olsun
Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için ;
20 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
Su
İç harcı için ;
350 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 yeşil biber
Karabiber
Tuz
Pulbiber
Kimyon
Yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yaparak başlayalım.
Unu ve tuzu uygun bir kaba alalım.
Yavaş yavaş suyumuzu ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Bir kenara bırakıp iç harcını yapana kadar dinlendirelim.
İç harcı için; kıymamızı uygun bir kabımıza alalım 2 kaşık yağ ve salça ile rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine bir çay bardağı yağımızı ilave edelim.
Doğradığımız soğan ve biberi ilave edelim.
10 dakika pişirip tuz ve baharatları ilave edelim.
Yaptığım hamurdan mandalina büyüklüğünde 8 beze çıkardım ben, isteğe göre büyüklüğünü kendiniz yaralayabilirsiniz.
Tek tek açıp uygun bir tava da yağsız orta gözde orta ateşte altlı üstlü pişiriyoruz.
Hepsi piştikten sonra bir bazlama bir iç harcı şeklinde kat kat döşüyoruz.
Öneri olarak: Yarım diş sarımsak ve bir kase yoğurt eşliğinde nefis bir tarif. Afiyet şifa olsun
Yağlı Yağlı Yağlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı