Yahudi Koftesi nasıl yapılır
Yahudi Koftesinin yapılışı
Yahudi Koftesi
malzemeler:
Ici Icin:
300 g orta yagli kuzu kiyma (veya orta yagli dana kiyma) 1 adet orta boy sogan 1 tk pul biber 1 tk salca 1 ck karabiber 12 ck tarcin 12 ckdan biraz az kimyon Biraz tuz
Koftesi Icin:
2 sb ciriş(bugdaydan yapilan bir cesit bulgur, fakat ince koftelik bulgur degil) 1 ck tuz 1 yk un 1 cb ilik (ILIK) su
Haslamak icin:
2 yk sivi yag 1 yk domates salcasi 3 sb su
imagesyahudikoftesitarifiresimli5ad4153a28b07
Yahudi Koftesi tarifi
1 Yarmayi su ile islatip biraz bekletin, ic malzemesini bir kapta yogurarak kofte haline getirin
2Islattiginiz yarmayi diger malzemelerle karistin ve su almadan yogurmaya baslayin Hamur yumusakliginda bir karisim elde edene kadar (~5 dk) yogurmaya devam edin(hamur yogruldukca yapiskan olacaktir, cok kuru yada cok sert olmamasina ozen gosterin)
3 Yogurdugunuz hamurdan kucuk bir ceviz kadar parcalar alip top yapin ve fotograftaki gibi isaret parmaginizla ortasini acin
4 Actiginiz koftenin icine hazirladiginiz kiymadan alabildigi kadar doldurun ve hamurun agzini mekik seklinde kapatin (koftenin sekli D gibi olacak) Kofteler acarken elinize yapisirsa elinizi islatin Tum malzemeler bitene kadar bu isleme devam edin
6 Su kaynayinca kofteleri tencereye atin, naneyi ilave edip orta ateste yaklasik 30 dk kadar kaynatin (indirmeye yakin tencereden bir kofte alip pisip pismedigini kontrol edin)
7 Sicakken, yemegin suyuyla birlikte, servis yapin
alıntı
Yahudi Koftesinin yapılışı
Yahudi Koftesi
malzemeler:
Ici Icin:
300 g orta yagli kuzu kiyma (veya orta yagli dana kiyma) 1 adet orta boy sogan 1 tk pul biber 1 tk salca 1 ck karabiber 12 ck tarcin 12 ckdan biraz az kimyon Biraz tuz
Koftesi Icin:
2 sb ciriş(bugdaydan yapilan bir cesit bulgur, fakat ince koftelik bulgur degil) 1 ck tuz 1 yk un 1 cb ilik (ILIK) su
Haslamak icin:
2 yk sivi yag 1 yk domates salcasi 3 sb su
imagesyahudikoftesitarifiresimli5ad4153a28b07
Yahudi Koftesi tarifi
1 Yarmayi su ile islatip biraz bekletin, ic malzemesini bir kapta yogurarak kofte haline getirin
2Islattiginiz yarmayi diger malzemelerle karistin ve su almadan yogurmaya baslayin Hamur yumusakliginda bir karisim elde edene kadar (~5 dk) yogurmaya devam edin(hamur yogruldukca yapiskan olacaktir, cok kuru yada cok sert olmamasina ozen gosterin)
3 Yogurdugunuz hamurdan kucuk bir ceviz kadar parcalar alip top yapin ve fotograftaki gibi isaret parmaginizla ortasini acin
4 Actiginiz koftenin icine hazirladiginiz kiymadan alabildigi kadar doldurun ve hamurun agzini mekik seklinde kapatin (koftenin sekli D gibi olacak) Kofteler acarken elinize yapisirsa elinizi islatin Tum malzemeler bitene kadar bu isleme devam edin
6 Su kaynayinca kofteleri tencereye atin, naneyi ilave edip orta ateste yaklasik 30 dk kadar kaynatin (indirmeye yakin tencereden bir kofte alip pisip pismedigini kontrol edin)
7 Sicakken, yemegin suyuyla birlikte, servis yapin
alıntı