Yalancı Beyti Tanımı İçin Gereçler
1 hazır paket lavaş
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
3 diş sarımsak
Üzerine;
7 -8 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
4 -5 kaşık tereyağ
3 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yalancı Beyti Tanımı Yapılışı
Soğanı sıvı yağda kavuralım .
Akabinde salça ve kıymayı ek edip karıştırarak kavuralım.
Baharatları da ekleyip pişmeye bırakalım.
Pişen kıymalı harcı lavaşların içine döküp tek tek saralım.
3 parmak kalınlığında keselim.Borcama dizelim .
Hepsini birebir biçimde yapıp borcamı dolduralım.
180 derece fırına atalım kızarmaya başlayınca lavaşlar alalım.
Üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.
Bir diğer tavada 2 kaşık tereyağ ve 2 çay kaşığı pul biber kavurup yoğurtladığımız lavaşın üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
1 hazır paket lavaş
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
3 diş sarımsak
Üzerine;
7 -8 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
4 -5 kaşık tereyağ
3 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yalancı Beyti Tanımı Yapılışı
Soğanı sıvı yağda kavuralım .
Akabinde salça ve kıymayı ek edip karıştırarak kavuralım.
Baharatları da ekleyip pişmeye bırakalım.
Pişen kıymalı harcı lavaşların içine döküp tek tek saralım.
3 parmak kalınlığında keselim.Borcama dizelim .
Hepsini birebir biçimde yapıp borcamı dolduralım.
180 derece fırına atalım kızarmaya başlayınca lavaşlar alalım.
Üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.
Bir diğer tavada 2 kaşık tereyağ ve 2 çay kaşığı pul biber kavurup yoğurtladığımız lavaşın üzerine döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.