Yalancı Cheesecake (Bisküvi Tabanlı Muhallebi) Tarifi İçin Malzemeler
Taban için;
1 paket burçak bisküvi
Yarım paket sade petibör
3 çorba kaşığı tereyağ margarin karışık
2-3 yemek kaşığı süt
Ara kat için;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı silme nişasta
1 çorba kaşığı silme irmik
1 pk vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Üstü için;
1 çay bardağı limon
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta (silme)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı ucu zerdeçal
Yalancı Cheesecake (Bisküvi Tabanlı Muhallebi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler rondoda un haline getirilir.
Yağlar eritilip sütle bisküvileri iyice kaşıkla karıştırıp harmanlanır.
İyice sıkıştırarak kelepçeli kalıba yada her hangibir bir tepsiye taban yapılır ve buzluğa kaldırılır.
Ara kat için; Tencereye margarin ve vanilya hariç malzemeler konup ocakta karıştırarak pişirilir.
Altı kapanınca margarin ve vanilya koyup tel çırpıcıyla çırpılır.
10 dk kadar ılındıktan sonra buzluktaki tepsi çıkarılıp üstüne dökülür.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Daha sonra buzdolabına konur.
Üst sosu için; Şeker ve limon suyu tencereye konup nişasta su ilave edilir ve iyice karıştırılır ve ocağa alınır.
Ilınınca tatlının üstüne dökülür. Dolapta en fazla 1 gece en az 6 saat bekletilir.
Üstü süslenip servis edilir.
Çok hafif ve havalı bir sütlü tatlı mutlaka deneyin.
afiyet olsun.
Yalancı Cheesecake (Bisküvi Tabanlı Muhallebi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Taban için;
1 paket burçak bisküvi
Yarım paket sade petibör
3 çorba kaşığı tereyağ margarin karışık
2-3 yemek kaşığı süt
Ara kat için;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı silme nişasta
1 çorba kaşığı silme irmik
1 pk vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Üstü için;
1 çay bardağı limon
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta (silme)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı ucu zerdeçal
Yalancı Cheesecake (Bisküvi Tabanlı Muhallebi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküviler rondoda un haline getirilir.
Yağlar eritilip sütle bisküvileri iyice kaşıkla karıştırıp harmanlanır.
İyice sıkıştırarak kelepçeli kalıba yada her hangibir bir tepsiye taban yapılır ve buzluğa kaldırılır.
Ara kat için; Tencereye margarin ve vanilya hariç malzemeler konup ocakta karıştırarak pişirilir.
Altı kapanınca margarin ve vanilya koyup tel çırpıcıyla çırpılır.
10 dk kadar ılındıktan sonra buzluktaki tepsi çıkarılıp üstüne dökülür.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Daha sonra buzdolabına konur.
Üst sosu için; Şeker ve limon suyu tencereye konup nişasta su ilave edilir ve iyice karıştırılır ve ocağa alınır.
Ilınınca tatlının üstüne dökülür. Dolapta en fazla 1 gece en az 6 saat bekletilir.
Üstü süslenip servis edilir.
Çok hafif ve havalı bir sütlü tatlı mutlaka deneyin.
afiyet olsun.
Yalancı Cheesecake (Bisküvi Tabanlı Muhallebi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı