Yalancı Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
250 gram dana kuşbaşı eti
1 adet domates
2 adet biber
1 adet soğan
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Beğendi kısmı için
3 adet kabak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 adet sarımsak
Tuz
Karabiber
Yalancı Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etlerimizi haşlayalım.
Haşlanan etlerimize doğradığımız soğan ve biberi ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız domateslerimizi ve salçamızı ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Beğendi kısmı için kabaklarımızı rendeliyoruz ve suyu çıkıp, çekene kadar yağsız kavuruyoruz.
Başka bir tavada un ve tereyağını kavuruyoruz, sütümüzü ekleyip iyice karıştırıyoruz topaklanmasın.
Kaynamasına yakın içine kabaklarımızı ve kaşarımızı ekleyip kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Tabağımıza önce beğendiği üzerine de etimizi ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Yalancı Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram dana kuşbaşı eti
1 adet domates
2 adet biber
1 adet soğan
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Beğendi kısmı için
3 adet kabak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 adet sarımsak
Tuz
Karabiber
Yalancı Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etlerimizi haşlayalım.
Haşlanan etlerimize doğradığımız soğan ve biberi ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız domateslerimizi ve salçamızı ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Beğendi kısmı için kabaklarımızı rendeliyoruz ve suyu çıkıp, çekene kadar yağsız kavuruyoruz.
Başka bir tavada un ve tereyağını kavuruyoruz, sütümüzü ekleyip iyice karıştırıyoruz topaklanmasın.
Kaynamasına yakın içine kabaklarımızı ve kaşarımızı ekleyip kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Tabağımıza önce beğendiği üzerine de etimizi ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Yalancı Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı