Son konular

Yalancı Kalamar (Sodalı Tavuk)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yalancı Kalamar (Sodalı Tavuk) Tanımı İçin Gereçler
2 kesim tavuk göğsü
Yarım şişe soda
1 tane yumurta
2 diş sarımsak rendesi
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber

Yalancı Kalamar (Sodalı Tavuk) Tanımı Yapılışı

Tavuk hariç başka gereçleri derin bir kaba ekleyip güzelce çırpın.
Tavuk etini uzun julyen halinde doğrayıp sosun içine ekleyin ve karıştırın.
Kabın ağzını kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Kızgın yağın içinde hafif sosunu süzdürerek yeterlice kızartın.
Eksiksiz bir tat oluyor ☺ yanına pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Yalancı Kalamar Tanımı İçin Malzemeler 3 adet tavuk göğsü 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 5 yemek kaşığı un 1 er tatlı kaşığı tuz karabiber kimyon toz biber kekik köri pulbiber Yalancı Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce bir adet yumurtayı ve unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler 2 modül tavuk göğsü Yarım şişe soda 1 adet yumurta 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un Yarım tatlı kaşığı tatlı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı karbonat Tuz Kızartmak için; Sıvı yağ Dışı Çıtır İçi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler 750 gram kadar tavuk göğsü Sos materyalleri: 1 adet yumurta 1 şişe maden suyu 5 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karbonat Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler 1 kg tavuk göğsü 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köri 1,5 çay kaşığı tuz 1 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 şişe soda (maden suyu) 1,5 çay kaşığı tuz 5 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat Kızartmak için: Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çıtır Tavuk (Kalamar Görünümlü Tavuk) Tanımı İçin Gereçler 1 kilo kemiksiz tavuk göğsü 1 adet yumurta 1 şişe maden suyu 1 çay bardağı süt Yarım su bardağı mısır nişasta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı karbonat Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt