Son konular

Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü) Tanımı İçin Materyaller
2 tane tavuk kalça ya da göğüs eti
3 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Terbiye için:
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
Sosu :
3 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı sirke
6-7 damla limon suyu
Üzerine :
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı silme karabiber

Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

İşkembe ve paça çorbalarına hayli benzeyen, üretimi daha kolay olan yalancı paça çorbasını deneyince bayılacağınıza eminim
Tavuk eti düdüklü de haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu ayrılarak elle çok küçültülmeden didiklenir.
Tencereye 3 su bardağı kaynar su, 2 su bardağı da tavuk suyu eklenir. İçine tuzu atıldıktan sonra kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca içine didiklenen tavuklar eklenir ve birkaç dakika daha pişirilir.
Meyane için yoğurt, un ve yumurta bir kapta çırpılır. İçine 1 su bardağı tavuk suyu eklenerek meyane açılır.
Akabinde içine tencereden 2 kepçe çorba suyu alınıp meyhaneye eklenir ve çırpılır.
Sonra içine sirke ve rende sarımsak eklenip karıştırılır.
Hazırlanan terbiye çorbaya yavaşça dökülüp karıştırılır.
Başka bir tencerede tereyağı eritilir, kırmızı toz biber ve pulbiber koyularak yağ kızdırılır.
Sosu tencereye ya da direkt tabakların üzerine gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun
Yalancı Paça Çorbası (Bol Soslu Lokanta Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yalancı Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kemikli et 8 su bardağı et suyu 2 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı sirke Meyhanesi için: 4 yemek kaşığı yoğurt Yarım limon suyu 1 yumurta sarısı 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı un Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Yalancı Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kemikli et 2 litre su Tuz Terbiyesi için 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un Yarım limon Sarımsaklı sirkeli sos için 3 diş sarımsak Biraz sirke sos Yalancı Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1. 5 saat kadar kemikleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Lokanta Usulü Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinç 2.5 litre su Meyane için; 2 su bardağı yoğurt Yarım limon suyu 1.5 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıcak su Tatlandırmak için; 1 yemek kaşığı nane 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Şifa Depodu Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı yarı su yarı et suyu 2.5 çorba kaşığı un Yarım çay bardağı sıvı yağ Damak zevkinize göre tuz 1 ufak kase didilmiş haşlanmış er 2 diş sarımsak az tuzla dövelim Yarım çay bardağı sirke 1 çay kaşığı pul biber ve kekik 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yalancı Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 yemek kaşığı salça 2 tatlı kaşığı nane 5 su bardağı su Tuz Sıvıyağ Yalancı Ezogelin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sıvıyağda unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt