Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kedi dili
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 paket ( 150 gr) krem santi
1 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu
Pakette yazan kadar süt
Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra içine vanilya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Ardından muhallebiye temas edecek şekilde streç film serip buzdolabına koyuyoruz.
Muhallebimiz soğurken biz de ayrı bir kapta süt ve krem şantiyi çırpıyoruz.
İyice katılaştıktan ılımış olan muhallebiye katıyoruz. ( ben buzlukta beklettiğim için çabucak soğudu. ).
En az 5 – 7 dakika boyunca çırpıyoruz.
Kremamız hazır olduktan sonra her birini dörde böldüğümüz kedi dillerini ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ve yuvarlak borcama (28 cm çaplı) döküyoruz.
Borcamı iyice soğuması için dolaba koyuyoruz.
Ardından çikolata sosunu üzerindeki yönergelere göre hazırlıyoruz.
Ilıdıktan sonra tatlımızın üzerine döküyoruz.
Tatlımız 1 gece boyunca buzdolabında bekledikten sonra hazır. Afiyet olsun.
Yalancı Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kedi dili
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 paket ( 150 gr) krem santi
1 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu
Pakette yazan kadar süt
Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra içine vanilya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Ardından muhallebiye temas edecek şekilde streç film serip buzdolabına koyuyoruz.
Muhallebimiz soğurken biz de ayrı bir kapta süt ve krem şantiyi çırpıyoruz.
İyice katılaştıktan ılımış olan muhallebiye katıyoruz. ( ben buzlukta beklettiğim için çabucak soğudu. ).
En az 5 – 7 dakika boyunca çırpıyoruz.
Kremamız hazır olduktan sonra her birini dörde böldüğümüz kedi dillerini ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ve yuvarlak borcama (28 cm çaplı) döküyoruz.
Borcamı iyice soğuması için dolaba koyuyoruz.
Ardından çikolata sosunu üzerindeki yönergelere göre hazırlıyoruz.
Ilıdıktan sonra tatlımızın üzerine döküyoruz.
Tatlımız 1 gece boyunca buzdolabında bekledikten sonra hazır. Afiyet olsun.
Yalancı Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı