Yalancı Profiterol Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker (Biraz daha az kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı nişasta (Evde hangisi varsa)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
100 gram çikolata
1 kutu krema yada kremşanti
Orta katmanı için etimek, kedi lisanı bisküvi yada kek parçası
Yalancı Profiterol Tanımı Yapılışı
Vanilya ve tereyağı hariç diğer gereçleri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırın.
Birinci sıcaklığı çıkınca kremayı ekleyip ister mikser ister çırpıcı ile güzelce karıştırın.
Kuplara yarısına hisse edip etimek parçaları koyun.
Muhallebinin kalan yarısına da çikolatayı ekleyip güzelce karıştırın ve kuplara paylaştırın.
Dilediğiniz şekilde süsleyip.Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker (Biraz daha az kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı nişasta (Evde hangisi varsa)
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
100 gram çikolata
1 kutu krema yada kremşanti
Orta katmanı için etimek, kedi lisanı bisküvi yada kek parçası
Yalancı Profiterol Tanımı Yapılışı
Vanilya ve tereyağı hariç diğer gereçleri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırın.
Birinci sıcaklığı çıkınca kremayı ekleyip ister mikser ister çırpıcı ile güzelce karıştırın.
Kuplara yarısına hisse edip etimek parçaları koyun.
Muhallebinin kalan yarısına da çikolatayı ekleyip güzelce karıştırın ve kuplara paylaştırın.
Dilediğiniz şekilde süsleyip.Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.