Son konular

Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler
32 adet kedidili bisküvi
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
300 gram labne peyniri
Kedidili bisküvileri ıslatmak için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
Kakao

Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için tencereye vanilya ve labne peyniri hariç bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
Muhallebi kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kaynayıp göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp, ılıması için bekletiyoruz.
Ilıyan muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikser ile pürüzsüz olana dek çırpıyoruz. Kedidili bisküvileri kenar kısımların boyutuna nazaran taşan kısımları kesip, hazırlıyoruz.
Bisküvileri ıslatmak için sütü, kahveyi ve şekeri karıştırıyoruz. Bisküvileri süte batırıp kalıbımızın kenarlarına diziyoruz.
Muhallebinin yarısını kalıbın ortasına boşaltıp, kenar kısımlarından kalan bisküvilerin yarısını süte batırıp diziyoruz. Bu sefer muhallebinin geri kalanını da boşaltıp, yaydıktan sonra öbür parçalarıda birebir formda üzerine diziyoruz.
Hazır olan tatlımızın alt kısmını streç sinemayla kapatıp buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz (Bir gece evvelce yaparsanız çok daha hoş olur)
Dinlenip düzgünce donan tatlıyı servis tabağına zıt çevirip üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt