Yanardağ Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
150 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Marmelat yahut çikolata sosu
Yanardağ Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve nişasta yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
Tereyağı eklenir ve yoğurmaya başlanır.
Denetimli bir biçimde un eklenir, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurmaya devam edilir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır ve elle yuvarlak form verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Hazırlanan hamura tatlı kaşığı yardımıyla rüzgar gülü deseni verilir.
Daha sonra parmakla ortalarına bastırılarak çukur oluşturulur.
Hazırlanan kurabiyeler 170° evvel den ısıtılmış fırında 22 dk pişirilir.
Pişen kurabiyelerin ortasına frambuazlı sos yahut reçel yahut çikolata dökülerek servis edilir.
150 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Marmelat yahut çikolata sosu
Yanardağ Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve nişasta yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
Tereyağı eklenir ve yoğurmaya başlanır.
Denetimli bir biçimde un eklenir, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurmaya devam edilir.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır ve elle yuvarlak form verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Hazırlanan hamura tatlı kaşığı yardımıyla rüzgar gülü deseni verilir.
Daha sonra parmakla ortalarına bastırılarak çukur oluşturulur.
Hazırlanan kurabiyeler 170° evvel den ısıtılmış fırında 22 dk pişirilir.
Pişen kurabiyelerin ortasına frambuazlı sos yahut reçel yahut çikolata dökülerek servis edilir.