Yaprak Ciğer Tarifi İçin Malzemeler
300 gram dana ciğer
Tuz
Un
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için ️
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Arzuya göre kekik
Servis için;
Yufka ekmeği veya lavaş
Söğüş soğan
Maydanoz
Patates kızartması
Domates
Turşu
Yaprak Ciğer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ciğerin zar kısmı alınır. İstenilen büyüklükte, ince ince dilimlenir. Buzlu olursa iş kolaylaşacaktır.
Yıkanır süzgece alınır. Tuzlanır, tavaya yağ koyulur kızdırılır, tek tek arkalı önlü una bulayıp tavaya koyulur.
Orta ateşte 3 dakika arkalı önlü pişmesi yeterli olacaktır.
Her kızaran ciğer ,kağıt peçete üzerine alınır.
Aynı tavaya tereyağ koyulur, baharatları eklenir ciğerler ile harmanlanır.
Yufka ekmek üzerine dökülür. Sıcak yenmesi tavsiye edilir. afiyet olsun
Yaprak Ciğer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gram dana ciğer
Tuz
Un
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için ️
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Arzuya göre kekik
Servis için;
Yufka ekmeği veya lavaş
Söğüş soğan
Maydanoz
Patates kızartması
Domates
Turşu
Yaprak Ciğer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ciğerin zar kısmı alınır. İstenilen büyüklükte, ince ince dilimlenir. Buzlu olursa iş kolaylaşacaktır.
Yıkanır süzgece alınır. Tuzlanır, tavaya yağ koyulur kızdırılır, tek tek arkalı önlü una bulayıp tavaya koyulur.
Orta ateşte 3 dakika arkalı önlü pişmesi yeterli olacaktır.
Her kızaran ciğer ,kağıt peçete üzerine alınır.
Aynı tavaya tereyağ koyulur, baharatları eklenir ciğerler ile harmanlanır.
Yufka ekmek üzerine dökülür. Sıcak yenmesi tavsiye edilir. afiyet olsun
Yaprak Ciğer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı