Yaprak Gibi Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 kg sarı kabak
4,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
İri kırılmış ceviz içi
Yaprak Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağımızı yıkıyoruz ve iri şekilde doğrayıp kabuklarını kesiyoruz.
İri şekilde kestiğimiz kabağımızı ince yaprak gibi doğruyoruz.
Derin tencereye koyup üzerine şekeri de koyup kapağını kapatıp sulanmasını bekliyoruz. Ben bir gece öncesinden bu işlemi yapıyorum.
Sulanan kabağımızı orta ateşte 1,5 saat pişiriyoruz, eğer pişmesi size göre iyi değilse biraz daha pişirebilirsiniz.
Kabağımız bu arada turuncu rengi almış ve suyunu çekmiş bir şekilde olmalı ve kıvamı da koyu olmalıdır.
Kabağı fırın tepsisine döküp sadece üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz ve sıcaklığı geçince servis tabağına alıyoruz.
Üzerine iri kırdığımız cevizleri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Yaprak Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 kg sarı kabak
4,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
İri kırılmış ceviz içi
Yaprak Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabağımızı yıkıyoruz ve iri şekilde doğrayıp kabuklarını kesiyoruz.
İri şekilde kestiğimiz kabağımızı ince yaprak gibi doğruyoruz.
Derin tencereye koyup üzerine şekeri de koyup kapağını kapatıp sulanmasını bekliyoruz. Ben bir gece öncesinden bu işlemi yapıyorum.
Sulanan kabağımızı orta ateşte 1,5 saat pişiriyoruz, eğer pişmesi size göre iyi değilse biraz daha pişirebilirsiniz.
Kabağımız bu arada turuncu rengi almış ve suyunu çekmiş bir şekilde olmalı ve kıvamı da koyu olmalıdır.
Kabağı fırın tepsisine döküp sadece üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz ve sıcaklığı geçince servis tabağına alıyoruz.
Üzerine iri kırdığımız cevizleri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Yaprak Gibi Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı