Yaprak Mantı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Yaprak Mantı Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
2,5 su bardağı soğuk su
2 tane yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
Sosu için
300 gram kıyma
2 yemek kaşığı margarin
Göz kararı olacak hepsi tuz, pulbiber, karabiber, tozbiber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Yağlamak için
1,5 tane margarin yahut / 300 gram tereyağı
Üzeri için
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Haşlanması için
Büyük tencereye koyulacak kadar su
3 yemek kaşığı tuz

Yaprak Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar. Büyük leğene suyu, tuzu, yumurtayı koyup karıştıralım unuda eleyip yavaş yavaş içine katarak hamuru yoğurarak elde edelim. Sert bir hamur yapalım yeterlice hasıllıyalım (Yani 15-20 dakika hamuru yoğuralım)
Yoğurduğumuz hamuru üzerini örterek dinlenmeye bırakıyoruz. Ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılır.
Dinlendikten sonra hamuru büyük bezelere ayıralım. Yaptığımız bezelerden 6 tane çıkıyor.
Merdaneyle biraz açalım bezelerin ortalarını unlayarak üst üste koyalım hepsini açtıktan sonra bir beş dakika dinlendirelim.
Sonra bezeleri tek tek oklavayla açalım açtığımız yufkaları kare kare keselim sonra yapışmamaları için hafif unlayalım bir tepsiye alalım açıp bitirdikten sonra.
Büyük bir tencereye ağzına kadar su koyalım tuzunu atalım şayet suya attığımız tuz az gelirse tuz atalım kapağını kapayıp ocağın üstüne koyalım su kaynamaya dursun.
Öteki taraftan da bir tencereye kıymayı yağı koyup kavurmaya bırakalım başka küçük bir tencereye de margarini yahut tereyağını koyalım. Margarini de dağlatalım.
Kavrulan kıymaya salçasını koyup kavuralım tuzunu, baharatlarını koyup karıştıralım suyunu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Eriyen yağımızı ocaktan alalım. Pişen kıymamızıda alalım ocaktan. Dövdüğümüz sarımsakları kaseye koyduğumuz yoğurdun içine katıp karıştıralım.
Kaynayan suyumuza yavaş yavaş mantımızı atıp karıştıralım yapışmasın mantı suyun üzerine çıkana kadar pişirelim suyun üzerine çıktıktan sonra bakalım pişmişse süzelim.
Süzdüğümüz mantımızı büyük yuvarlak tepsiye alalım direk erittiğimiz yağı çokça döküp karıştıralım yapışmasın.
Sarmusaklı yoğurdu döküp kıymalı sosuda üzerine döküp sıcak servis yapalım. Afiyet olsunn.
Yaprak Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt