Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı İçin Gereçler
1 kg asma yaprağı
3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir)
3 adet orta uzunluk soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım)
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Toz biber
Sumak / limon toz
Nane
Kimyon
Zeytinyağı
Sıvı yağ
Tuz
Kaynar su
Pişirme sosu:
Küçük bir kavanoz 300 ml civarı domates suyu
Zeytin yağı
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Doğranacak gereçleri ufak ufak doğrayın ve bütün gereçleri karıştırın.
Yaprakları kaynar suya koyun ve bir süre bekletin.
Yapraklar sarılacak halde yumuşayınca süzgece alın.
Damarlı kısmı içe gelecek halde düz bi tepsi yahut yere yerleştirin ve bir ölçü iç ekleyip ne çok gevşek, ne çok sıkı olmayacak biçimde sarın.
Tencerenin tabanına 3-4 adet yaprak serin ve sardığınız sarmaları yan yana yerleştirin. Dağılmamaları için boşluk bırakmadan yerleştirin.
Üzerine dağılıp açılmaması için,tencerenize nazaran bir servis tabağı yahut dolma taşı yerleştirin. Yeteri kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Afiyetler olsun
Not: suyunu eklemeden evvel bir küçük kavanoz domates suyu ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp üzerine gezdirdim ve daha sonra su ekledim. Lezzetli mi lezzetli bir sarma oldu
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg asma yaprağı
3 su bardağı pirinç (Miktarı arttırılıp azaltılabilir)
3 adet orta uzunluk soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates (ben bir küçük kavanoz konserve kullandım)
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Toz biber
Sumak / limon toz
Nane
Kimyon
Zeytinyağı
Sıvı yağ
Tuz
Kaynar su
Pişirme sosu:
Küçük bir kavanoz 300 ml civarı domates suyu
Zeytin yağı
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Doğranacak gereçleri ufak ufak doğrayın ve bütün gereçleri karıştırın.
Yaprakları kaynar suya koyun ve bir süre bekletin.
Yapraklar sarılacak halde yumuşayınca süzgece alın.
Damarlı kısmı içe gelecek halde düz bi tepsi yahut yere yerleştirin ve bir ölçü iç ekleyip ne çok gevşek, ne çok sıkı olmayacak biçimde sarın.
Tencerenin tabanına 3-4 adet yaprak serin ve sardığınız sarmaları yan yana yerleştirin. Dağılmamaları için boşluk bırakmadan yerleştirin.
Üzerine dağılıp açılmaması için,tencerenize nazaran bir servis tabağı yahut dolma taşı yerleştirin. Yeteri kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Afiyetler olsun
Not: suyunu eklemeden evvel bir küçük kavanoz domates suyu ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp üzerine gezdirdim ve daha sonra su ekledim. Lezzetli mi lezzetli bir sarma oldu
Yaprak Sarma (Zeytinyağlı Ekşili) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı