Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
İç harcı için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet orta uzunluk kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar (İsteğe bağlı)
1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Yarım adet limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağına yakın su
Taze asma yaprağı
Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ben taze yaprak kullandım. Evvel kaynar suda beş dakika kadar beklettim. Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda bekletin.
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
1, 5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
Akabinde sırasıyla;1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın (isteğe bağlı) ekleyip karıştırın.Yaklaşık 1 çay bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Asma yapraklarını damarlı kısımları üstte kalacak formda açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına yanlışsız ilerleyin.
Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın.
1, 5 su bardağı su ve ve o kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.
İç harcı için:
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet orta uzunluk kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar (İsteğe bağlı)
1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Yarım adet limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağına yakın su
Taze asma yaprağı
Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ben taze yaprak kullandım. Evvel kaynar suda beş dakika kadar beklettim. Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda bekletin.
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun.
1, 5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
Akabinde sırasıyla;1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın (isteğe bağlı) ekleyip karıştırın.Yaklaşık 1 çay bardağı sıcak suyu da ek edin ve iç harcı kısık ateşte 2 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Asma yapraklarını damarlı kısımları üstte kalacak formda açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına yanlışsız ilerleyin.
Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın.
Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın.
1, 5 su bardağı su ve ve o kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.