Son konular

Yarımca

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Yarımca Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için;
500 gram kıyma
1 soğan
Tuz
Toz biber
Karabiber
İsteğe bağlı pulbiber
Kızarmak için;
Sıvı yağ

Yarımca Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu, tuzu ve karbonatı bir kaba koyalım, üzerine yavaşça ılık suyu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Dinlenmeye bırakalım.
Soğanları küp küp doğrayalım kavuralım. Soğanlar pembeleşince kıymayıda güzelce kavuralım tuz ve baharatlarını ekleyelim.
Hamuru küçük kesimlere bölelim yemek tabağı boyutunda açalım incecik açılan hamur elde edelim (Hamurların üzerini açıkta bırakmayalım hamurumuz kurumasın)
Hamurun yarısına kenarlara gelmeyecek formda çokça harçtan koyalım. Yarısından kapatalım ve kenarlarını çatalla bastıralım güzelce yapışsın.
Hazırlanan hamurları kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun….
Teklif: Kalan hamurunuz olursa peynirli de yapabilirsiniz….

Yarımca Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mercimekli Hingel Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 2 litre su Hamuru için: 1 su bardağı su Yeteri kadar un (katı bir hamur, mantı hamuru gibi olacak) 1 tatlı kaşığı tuz İç harç için; 4- 5 adet orta boy haşlanıp ezilmiş patates 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; 2 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 tane yumurta akı (Sarıları üzerine) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 6-7 su bardağı un (yavaş yavaş kontrollü koyunuz) İç harcı için; 4 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Ispanaklı Örgü Kek Tanımı İçin Gereçler 2.5 çay bardağı ılık su 3.5-4 bardağı kadar un 2 çay kaşığı tuz 1 paket kuru maya Yahut yarım paket yaş mayada olur 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker İçi İçin 200 gram ıspanak Yarım kapya biber 100 gram kaşar rendesi Yarım çay kaşığı tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
İçli Köfte (Aparat İle) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 su bardağı köftelik bulgur 1 çay bardağı irmik 3 su bardağı sıcak su (Kontrollü ekleyelim) 1 çay bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı biber salçası Pulbiber Karabiber Tuz Harcı için; Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 adet soğan 250...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 3 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 instant maya 1 çay bardağı tuz 2 yemek kaşığı şeker Alabildiğince un İç gereç: 1 ,5 su bardağı şeker 5 yemek kaşığı şeker Üzeri için: Yumurta sarısı Susam Tahinli Çörek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt