Yarımca Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için;
500 gram kıyma
1 soğan
Tuz
Toz biber
Karabiber
İsteğe bağlı pulbiber
Kızarmak için;
Sıvı yağ
Yarımca Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu, tuzu ve karbonatı bir kaba koyalım, üzerine yavaşça ılık suyu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Dinlenmeye bırakalım.
Soğanları küp küp doğrayalım kavuralım. Soğanlar pembeleşince kıymayıda güzelce kavuralım tuz ve baharatlarını ekleyelim.
Hamuru küçük kesimlere bölelim yemek tabağı boyutunda açalım incecik açılan hamur elde edelim (Hamurların üzerini açıkta bırakmayalım hamurumuz kurumasın)
Hamurun yarısına kenarlara gelmeyecek formda çokça harçtan koyalım. Yarısından kapatalım ve kenarlarını çatalla bastıralım güzelce yapışsın.
Hazırlanan hamurları kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun….
Teklif: Kalan hamurunuz olursa peynirli de yapabilirsiniz….
Yarımca Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için;
500 gram kıyma
1 soğan
Tuz
Toz biber
Karabiber
İsteğe bağlı pulbiber
Kızarmak için;
Sıvı yağ
Yarımca Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu, tuzu ve karbonatı bir kaba koyalım, üzerine yavaşça ılık suyu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Dinlenmeye bırakalım.
Soğanları küp küp doğrayalım kavuralım. Soğanlar pembeleşince kıymayıda güzelce kavuralım tuz ve baharatlarını ekleyelim.
Hamuru küçük kesimlere bölelim yemek tabağı boyutunda açalım incecik açılan hamur elde edelim (Hamurların üzerini açıkta bırakmayalım hamurumuz kurumasın)
Hamurun yarısına kenarlara gelmeyecek formda çokça harçtan koyalım. Yarısından kapatalım ve kenarlarını çatalla bastıralım güzelce yapışsın.
Hazırlanan hamurları kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun….
Teklif: Kalan hamurunuz olursa peynirli de yapabilirsiniz….
Yarımca Tanımı Fotoğraflı Yapılışı